Tribina u okviru projekta „Poreski karavan“ održana u Prijestonici
26.05.2017

Ispred Prijestonice Cetinje prisutnima se obratio direktor Uprave lokalnih javnih prihoda, Nikola Turčinović, koji je ukazao na neophodnost održavanja ove vrste tribina i javnih diskusija, sa ciljem da se kroz međusobnu komunikaciju stvore pretpostavke za kreiranje što boljeg poslovno ekonomskog ambijenta, koji će za posljedicu imati zadovoljne poreske obveznike koji će moći redovno da servisiraju svoje obaveze prema državi. On je istakao značaj i kvalitet saradnje koji Prijestonica Cetinje ostvaruje, kako sa Poreskom upravom Crne Gore, tako i sa poslodavcima i predstavnicima privrede.

Prisutnim privrednicima sa teritorije prijestonice, ispred Poreske uprave, obratio se direktor, Miomir M. Mugoša, koji je prezentovao efekte primjene Zakona o reprogramu poreskih potraživanja, kao i generalna sekretarka Unije poslodavaca Crne Gore, Suzana Radulović.

Pored predstavnika lokalne samouprave tribini su prisustvovali predstavnici Privrednog kluba sa Cetinja, te predstavnici računovodstvenih agencija.

Tokom dvosatne diskusije privrednici su imali priliku da u direktnoj komunikaciji sa službenicima Poreske uprave dobiju odgovore na pitanja s kojima se suočavaju pri ispunjavanju poreskih obaveza i razjasne eventualne nedoumice u poreskoj legislativi, ali i da se upoznaju sa odredbama Zakona o reprogramu poreskog potraživanja i prednostima podnošenja poreskih prijava elektronskim putem.

Projekat „Poreski karavan“ organizovan je u okviru proaktivnog pristupa Poreske uprave, usmjerenog na jačanje kapaciteta za pružanje usluga poreskim obveznicima i dvosmjerne komunikacije, a sve u cilju podsticanja dobrovoljnog poštovanja propisa od strane poreskih obveznika i unapređenja stepena poreske discipline na dugoročnom nivou.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018