Gradonačelnik Bogdanović obišao radove na objektu Biznis inkubatora i Inovativnog centra
06.04.2017

Tokom današnjeg obilaska radova, gradonačelnik Bogdanović informisan je o aktuelnim radovima na adaptaciji objekta, koji se realizuje uz podršku Vlade Crne Gore i Programa Ujedinjenih nacija za razvoj u Crnoj Gori (UNDP), a čija vrijednost iznosi više od 500 hiljada eura.

Kako je tokom današnjeg događaja saopšteno, projektom je planirano izvođenje fasaderskih radova, zamjena kompletne bravarije, te sanacija krova u vidu demontaže starog i montaže novog u vidu krovnih termičkih panela na novoj čeličnoj podkontrukciji. Do sada je završena demontaža krova i postojeće bravarije, pri čemu će narednih dana uslijediti fasaderski radovi.


Tom prilikom, gradonačelnik Bogdanović istakao je da je riječ o izuzetno vrijednom projektu koji će biti ključni impuls razvoju preduzetništva.

- Ideja Biznis inkubatora i inovacionog centra zasnovana je na konceptu zelene gradnje i upotrebe modernih tehnologija koje će osigurati samoodrživost i niske troškove funkcionisanja svih njegovih korisnika.

Riječ je o izuzetno važnom projektu, vrijednom preko pola miliona eura, koji treba da bude ključni impuls razvoju preduzetništva, mikro i malog biznisa– kako u oblasti usluga, tako i u proizvodnom segmentu.

Biznis inkubator i Inovativni centar će našim sugrađanima ponuditi potpuno besplatno sve one sadržaje koji su im potrebni za pokretanje i rane faze start up biznis, ali i brojne edukativne sadržaje koji će im omogućiti kvalitetniji razvoj ideje i upravljanje svojim biznisom – naglasio je Bogdanović.

Podsjetimo, Prijestonica Cetinje uspostavila je poslovnu zonu na prostoru nekadašnje fabrike „Košuta“ u okviru koje će četiri cetinjska privrednika uspostaviti privredne sadržaje, dok će Prijestonica Cetinje uspostaviti Biznis centar i Inovativni centar.

 

Prilog RTV Cetinje dostupan je na linku:  https://www.youtube.com/watch?v=Dj06qiR3CYs

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018