Nastavak radova na rekonstukciji Njegoševe ulice
23.03.2017

Kako je ocjenjeno tokom obilaska, konačno su se stvorili svi formalno pravni preduslovi za nastavak rekonstrukcije Njegoševe ulice.

Usvojena je potrebna prostorno planska dokumentacija na osnovu koje je Prijestonica uradila neophodnu tehničku dokumentaciju za izradnju trotoara od ulice Vuka Mićunovića do Studentskog trga, čime će se stekao uslov za nastavak aktivnosti na cjelovitom završetku ovog važnog projekta.
Sagovornici su se složili da je riječ o projektu koji, s obzirom da gravitira u samom Istorijskom jezgru grada, pored infrastrukturnog ima značaj i sa turističkog aspekta, te da mora biti realizovan u cjelini, sa svim planiranim trotoarskim površinama i potrebnim sadržajima. Tokom razgovora o predstojećim aktivnostima na završetku rekonstrukcije Njegoševe ulice, konstatovano je da je na do sada realizovanim radovima, tokom eksploatacije ulice, zbog učestalog odvijanja kolskog saobraćaja, u prethodnom periodu došlo do oštećenja jednog dijela ploča, koje je neophodno zamijeniti.
Tom prilikom, Gradonačelnik je upoznao Direktora Martinovića da je o potrebi zamjene oštećenih ploča koje su postavljene na do sada završenoj dionici Njegoševe ulice, informisao izvođača radova i proizvođača kamena. Nakon reklamacije i izvršenog pregleda od strane predstavnika izvođača i proizvođača, koji je prihvatio da izvrši zamjenu, zaključeno je da se već narednih dana otpočeti aktivnosti na njihovoj zamjeni.
Takođe, tokom sastanka i obilaska Njegoševe ulice, sagovornici su zaključili da je potrebno u što kraćem roku započeti aktivnosti i na izgradnji trotoarskih i drugih nedostajućih površina, kako bi se projekat Njegoševe ulice realizovao u cjelini.
Na kraju, sagovornici su se saglasili da je riječ o šetačkoj zoni u samom istorijskom jezgru crnogorske Priejstonice, te da zbog frekfentnosti pješaka i turista Njegoševom ulicom, ali i zbog činjenice da je riječ o projektu za koji su projektovane ploče sa karakteristikama isključivo za pješački saobraćaj, potrebno totalno obustaviti kolskog saobraćaj.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018