Gradonačelnik Bogdanović primio delegaciju iz Republike Bugarske
12.01.2017

Tokom razgovora, gradonačelnik Bogdanović poželio je dobrodošlicu gospodinu Pargovu, koji je uz dužnost u gradskoj upravi Sofije ujedno i visokorangirani član Socijalističke partije Bugarske.

Gradonačelnik Bogdanović ocijenio je kako Crna Gora i Bugarska imaju sadržajnu saradnju, pritom naglašavajući kako je u tom procesu posebno važna uloga Ambasade Bugarske u Crnoj Gori i aktuelnog ambasadora Červenjakova.

Više riječi bilo je i o dosadašnjim aktivnostima Prijestonice Cetinje u pogledu saradnje sa partnerima iz Bugarske. U tom kontekstu, naglašeno je kako Cetinje posebno intenzivne odnose ima sa gradom pobratimom – Velikim Trnovom, ali i da je naš grad dio brojnih kulturnih i srodnih manifestacija koje su potekle upravo iz Bugarske.

Gradonačelnik Bogdanović i predsjednik Gradskog savjeta Sofije Pargov posebno su razgovarali o srodnim projektima uređenja objekata od kulturnog i istorijskog značaja, realizovanih kroz saradnji dvije gradske uprave sa Programom Ujedinjenih nacija za razvoj. Naime, tekući program „Beautiful Cetinje“ upravo je nastao na temeljima dobre prakse programa „Beautiful Sofia“, a današnji sagovornici saglasili su se kako oba projekta imaju niz zajedničkih komponenti – među kojima su ključni obnova arhitektonskih dragocjenosti i afirmacija najsavremenijih elemenata energetske efikasnosti.

Današnji sagovornici saglasili su se kako u narednom vremenu treba dodatno raditi na jačanju crnogorsko-bugarske saradnje, pri čemu među nosiocima procesa treba upravo da budu i gradovi poput Cetinja i Sofije.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018