Proglašeni najbolji sportisti, kolektivi i sportski radnici u 2016. godini
29.12.2016

Najbolji sportista grada u godini na izmaku bio je Miloš Ćećanović iz Powerlifting kluba „Lovćen“, dok je nagrada za najbolji sportski kolektiv pripala Džudo klubu „Crnogorac“.

Najbolji trener u 2016. godini bila je Maja Vicković (Džudo klub „Crnogorac“), a najbolji mladi sportista Željko Pešić (Atletski klub „Lovćen“). Nagrade namijenjene najboljim sportskim radnicima u 2016. godini pripale su Janku Kuzmanu iz Kik boks kluba „Lovćen“ i Filipu Stanojeviću iz Fudbalskog kluba „Lovćen“.

Nagradu u posebnoj kategoriji, namijenjenu najperspektivnijem sportisti podijelili su Stefan Božović (Fudbalski klub „Lovćen“), Luka Vukićević (Rukometni klub „Perper Handball“) i Mašan Jovanović (Košarkaški klub „Lovćen“).

Nagrade najuspješnijima u godini na izmaku dodijelio je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, koji je u svom obraćanju naglasio kako su cetinjski sportisti i kolektivi u minulih 12 mjeseci ostvarili čitav niz zapaženih rezultata.

– Vjerujem da možemo biti zadovoljni brojem kolektiva koji nastupaju u prvoligaškim takmičenjima u ekipnim sportovima, ali i zapaženim rezultatima onih koji su članovi nižeg ranga, a koji su nas tokom 2016. godine nebrojeno puta oduševili svojim zalaganjem i učinkom. Govoreći o individualnim sportovima, naglasiću da rezultati naših sportista sasvim dovoljno govore. Od domaćih, do značajnih međunarodnih smotri – naši su sportisti davali najbolji primjer kako uspjehom i radom na najbolji način predstaviti svoj grad i svoju državu – naglasio je on.

Ipak, gradonačelnik Bogdanović posebno je akcentovao posvećen i plodotvoran rad sportskih kolektiva sa mlađim kategorijama – što je, kako je naglasio, bio jedan od ključnih motiva koji su obilježili sportsku 2016. godinu.

– Danas sa zadovoljstvom možemo kazati da cetinjski sport ima svijetlu budućnost. Čvrsto sam uvjeren da u toj tvrdnji nije sažeta prognoza ili očekivanje – već sasvim jasan slijed događaja kada je u pitanju sport u našem gradu. A za tu činjenicu zaslužni ste svi vi – koji vodite klubove i koji oblikujete danas mlade talente, a već sjutra formirane sportiste čijim ćemo se rezultatima ponositi. Jer, posebno je zadovoljstvo kada obavimo uvid u podatke o broju mladih koji svakodnevno treniraju i nastupaju za cetinjske sportske klubove - bez obzira da li govorimo o kolektivnim ili o pojedinačnim disciplinama. Tom sjajnom utisku o masovnosti i radu sa talentima u ovom gradu, poseban pečat daju i njihovi rezultati. Upravo iz tog razloga, danas će se i na ovoj pozornici naći niz mladih ljudi - što raduje i navodi na zaključak da cetinjski sport počiva na istinskim talentima – rekao je on.

Prijestonica Cetinje, kako je naglasio gradonačelnik Bogdanović, i tokom minulih 365 dana odgovorno je i posvećeno podržavala rad sportskih subjekata.

- Gradska uprava nastojala je da i u proteklih 12 mjeseci bude posvećen saveznik našim kolektivima – pružajući im i logističku i finansijsku podršku, u okviru raspoloživih mogućnosti. Siguran sam, što ovom prilikom posebno želim istaći, da ćemo sa takvim odnosom nastaviti i u narednom periodu – jer kao gradska uprava moramo davati primjer odgovornosti.Ne želim izostaviti ni podatak da smo ove godine dodatno radili sa klubovima u cilju njihove održivosti, te sada imamo niz kolektiva u kojima je i finansijska i organizaciona struktura znatno bolja u odnosu na isti period prošle godine. Na nama i našim partnerima je i da obezbijedimo što bolje uslove za razvoj sporta - a ovom prilikom želim istaći da vjerujem da će naše aktivnosti na tom planu u narednoj godini biti još intenzivnije – zaključio je on.

Nakon uvodnog obraćanja, uslijedila je dodjela priznanja.

Najbolji sportista u 2016. godini bio je član Powerlifting kluba „Lovćen“ Miloš Ćećanović koji je u pomenutom periodu, između ostalog, osvojio i naslov svjetskog prvaka u bench pressu.

- Izuzetno sam srećan zbog ovog priznanja, jedinog koje mi je nedostajalo među svim trofejima koje sam osvajao. Zahvaljujem na ovoj nagradi, koja me obavezuje da nastavim sa dobrim radom i rezultatima – istakao je Ćećanović.

Za najbolju sportsku organizaciju proglašen je Džudo klub „Crnogorac“, ispred kojeg se prisutnima obratio predsjednik tog kolektiva i predsjednik Senata Prijestonice Cetinje dr Milovan Janković.

- Tokom dvadeset godina postojanja, Džudo klub „Crnogorac“ izrastao je u ozbiljan i stabilan kolektiv, koji privlači mnogo mladih ljudi. Naši izuzetni rezultati i trofeji koje smo osvojili na 33 ovogodišnja turnira ali i iz prethodnih godina, daju nam za pravo da obećamo da ćemo i dalje postizati vrhunske rezultate – kazao je dr Milovan Janković.

Priznanje namijenjeno najboljem treneru pripalo je Maji Vicković, takođe iz Džudo kluba „Crnogorac“.

- Samo tokom ove godine, naši takmičari osvojili su 314 medalja, među kojima su i četiri na šampionatima Balkana. A u predstojećem vremenu trudićemo se da idemo i šire od Balkana. Današnje priznanje, međutim, nagrada je za rad našeg cjelokupnog kolektiva, počev od mog saradnika Steva Kneževića, preko naših sjajnih takmičara, sve do rukovodstva i onih koji nam daju bezrezervnu podršku – istakla je ona.

Najbolji mladi sportista u 2016. godini Željko Pešić zahvalio je na priznanju koje, kako je istakao, dolazi na kraju izuzetno uspješne godine u njegovoj karijeri.

- Današnja nagrada za mene ima izuzetan značaj, jer je prije svega vidim kao podsrek za vrijeme koje predstoji, a u kojem me očekuju brojni takmičarski izazovi – kazao je Pešić.

Janko Kuzman i Filip Stanojević dobili su nagrade namijenjene najboljim sportskim radnicima. Ispred dobitnika, prisutne je pozdravio Stanojević.

- Uz zahvalnost na tome što je moj rad vrednovan na ovaj način, posebno želim istaći da mi je drago što priznanje dobijam sa Jankom Kuzmanom, koji je prepoznat kao izuzetan sportista i sportski radnik – naglasio je on.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018