Gradonačelnik Bogdanović uručio nagrade za najbolje prakse u lokalnoj samoupravi
12.12.2016

Tim povodom, današnju svečanost otvorio je gradonačelnik Prijestonice Cetinje i predsjednik Upravnog odbora Zajednice opština Crne Gore Aleksandar Bogdanović, koji je, čestitajući nagrađenima, istakao kako godišnje nagrade predstavljaju podsticaj budućem radu gradova i opština u Crnoj Gori.

- Naglasiću kako Zajednica opština Crne Gore kroz nagrađivanje najboljih nastoji da prepozna progresivne trendove kod jedinica lokalne samouprave, i da pritom vrednuje njihovu inovativnost u radu.

Kao subjekti javnog sektora na kojima leži posebna odgovornost u pružanju usluga građanima, lokalne uprave dužne su da u kontinuitetu unaprijeđuju svoj rad, što nadalje podrazumijeva brojne mjere u sferi jačanja transparentnosti, efikasnosti, odgovornosti i unaprijeđenja samih uslova za rad.

S tim u vezi, primijetiću da smo u proteklih 12 mjeseci imali nove iskorake na tom polju – što raduje, ali i uvjerava u još dinamičnije procese u budućnosti - istakao je on.

Gradonačelnik Bogdanović podsjetio je kako se realizacijom ovog programa prepoznaju i promovišu lokalne upravee koje su bile najinventivnije i najkonkretnije - te da je važno da njihova dostignuća budu predstavljena široj javnosti, a prevashodno ostalim jedinicama lokalne samouprave.

Prisutima su se još obratili generalna direktorica Generalnog direktorata za državnu upravu Dragana Ranitović, i vršilac dužnosti šefa misije OEBS-a u Crnoj Gori Dan Redford.

Nagrađeni za najbolje prakse u lakalnoj samoupravi su Opština Pljevlja („Internet prezentacija – web portal službe zaštite i spašavanja opštine Pljevlja“), Opština Tivat („Projekat RE asistent i medijator u nastavi“), Opština Mojkovac („Unapređenje zaštite životne sredine i održivo upravljanje prirodnim resursima u opštini Mojkovac“) i Opština Bijelo Polje ("Mala grupna zajednica").

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018