Gradonačelnik Bogdanović primio delegaciju Crnogorske panevropske unije
01.12.2016

Iskazujući zadovoljstvo povodom današnjeg susreta, gradonačelnik Bogdanović i predsjednica Đurović razgovarali su o uspostavljanju saradnje i podrške budućim aktivnostima Crnogorske panevropske unije.

Gradonačelnik Bogdanović istakao je kako pristupanje Crne Gore Panevropskoj uniji predstavlja bitan momenat, tim prije jer je riječ o organizaciji koja dugi niz godini baštini temeljne evropske vrijednosti, njeguje princip zajedništva i prijateljstva evropskih država.

Svoje sagovornike upoznao je i sa aktivnostima Prijestonice Cetinje iz proteklog vremena, kao i o projektima koji slijede. On je posebno istakao dosadašnje uspjehe gradske uprave u sferi međunarodnih projekata – navodeći da je Prijestonica Cetinje među lokalnim upravama koje, uzevši u obzir broj stanovnika, prednjače po visini obezbijeđenih sredstava iz IPA fondova.

Predsjednica Gordana Đurović zahvalila je na prijemu, iskazujući nadu u uspješnu saradnju Crnogorske panevropske unije i Prijestonice Cetinje. Ona je informisala gradonačelnika Bogdanovića da je organizacija osnovana u maju tekuće godine, te da je njen cilj da kroz svoje djelovanje pomogne Crnoj Gori na putu evroatlantskih integracija, ali i da, putem svojih međunarodnih kontakata, zastupa interese naše države.

Na sastanku je dogovoreno potpisivanje memoranduma o saradnji, koji će u narednom periodu biti potpisan između Prijestonice Cetinje i Crnogorske panevropske unije.

Inače, Panevropska unija najstariji je međunarodni pokret koji afirmiše povezivanje evropskih država. Upravo u okviru pomenute organizacije 1922. godine nastala je i izvorna ideja ujedinjene Evrope.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018