Gradonačelnik Bogdanović obišao gradilište turističkog kompleksa Krstac i rekonstrukciju "Košute"
12.11.2016

U realizaciji obje investicije učestvuje i Prijestonica Cetinje, a kroz razgovor sa partnerskim stranama gradonačelnik Bogdanović danas je izrazio zadovoljstvo povodom dinamike radova.

Shodno planu, realizacija dvije investicije donijeće 300 zaposlenja u novim sadržajima, od kojih će 150 biti nova radna mjesta.

OBILAZAK GRADILIŠTA TURISTIČKOG KOMPLEKSA KRSTAC

Prilikom obilaska gradilišta na Njegušima, gradonačelnik Bogdanović uvjerio se da realizacija projekta – koji je svojim mjerama podržala i gradska uprava – teče po planu.

Na lokaciji budućeg kompleksa, vrijednog pet miliona eura, već su izgrađeni svi smještajni objekti, a u toku je i gradnja vještačkog jezera.

Kako je naglašeno prilikom današnjeg susreta gradonačelnika Bogdanovića sa investitorima, kompleks će prve goste primiti već predstojećeg ljeta, a njegovim otvaranjem biće obezbijeđeno 50 zaposlenja za građane Cetinja.

- Drago mi je što sam i danas mogao da se uvjerim da gradnja kompleksa teče po planu i da kod ove investicije imamo partnera koji radi efikasno i ozbiljno. Siguran sam da ćemo ovim sadržajem dobiti snažan podsticaj daljem razvoju Njeguša sa okolinom. Podsjetiću da upravo imamo i rekonstrukciju saobraćajnice od Cetinja do Njeguša, a da uskoro kreće i gradnja trga i pijace na Njegušima. Sve to, snažne su poruke da smo apsolutno posvećeni i ovom mjestu i razvoju centara na ruralnom području naše teritorije – istakao je gradonačelnik Bogdanović.

Predstavnici kompanije „Sveti Georgije“, koja stoji iza nove investicije na Njegušima, ističu kako radovi odmiču predviđenom dinamikom.

- Zadovoljni smo dosadašnjim tokom radova, te već možemo najaviti kako će naš kompleks prve goste primiti već narednog ljeta. Riječ je o savremenim smještajnim kapacitetima, ali i o brojnim drugim sadržajima, zahvaljujući kojima ćemo bitno doprinijeti turističkoj ponudi ovog kraja. Svakako, posebno želimo naglasiti podršku Prijestonice Cetinje, koju smo imali još od prvog susreta, kada smo predstavili samu ideju. Uz takav angažman lokalne uprave, investitorima je mnogo lakše da realizuju svoje zamisli – naglasili su tokom današnjeg susreta predstavnici pomenute kompanije.

Gradonačelnik Bogdanović podsjetio je kako je, uz kompleks na Njegušima, aktuelna i gradnja još jednog hotela u samom središtu grada. Sve to, naglasio je on, uvod je u nove projekte koji se tiču turizma, kako na gradskom, tako i na ruralnom području.

OBILAZAK INVESTICIJE U „KOŠUTI“

Na prostoru nekadašnje fabrike „Košuta“ u toku su veliki radovi. Gradska uprava i četiri privatne kompanije sa Cetinja na toj lokaciji uspostavljaju višenamjensku poslovnu zonu, a radovi su već odmakli.

Riječ je o zajedničkoj investiciji Prijestonice Cetinje i kompanija „Eurogum“, „Montell“, „Zrnožit“ i „Silex promet“, sa čijim je predstavnicima gradonačelnik Bogdanović danas obišao radove.

- Kako ste i sami mogli da vidite, radovi su ovdje u punom zamahu. Grade se i adaptiraju objekti na svim predviđenim parcelama, a kako sam informisan prvi novi sadržaji u ovoj poslovnoj zoni biće otvoreni već početkom naredne godine. Stoga, i ovom prilikom želim da uputim čestitke našim preduzetnicima, koji su pokazali da iz udruženog rada gradske uprave i privatnog sektora mogu da proisteknu izuzetne ideje, i što je jednako važno – da budu sprovedene u djelo – rekao je gradonačelnik Bogdanović po obilasku gradilišta.

Uz Prijestonicu Cetinje, koja će na prostoru „Košute“ uspostaviti biznis inkubatore i inovativni centar, privatne kompanije otvoriće niz različitih sadržaja.

Kompanija „Eurogum“ će već početkom 2017. izmjestiti svoje sadržaje u poslovnu zonu, pri čemu će proširiti proizvodnju.

Kompanija „Montell“ gradi izložbeno – prodajni prostor, a ti radovi takođe su u završnici.

Kompanija „Zrnožit“ na prostoru „Košute“ gradi pogon za preradu, proizvodnju i distribuciju, sa logističkim centrom.

Kompanija „Sileks promet“ vrši radove na prostoru u kojem će smjestiti pogon za proizvodnju, distributivni centar i jedan komercijalni sadržaj.

U poslovnom kompleksu u „Košuti“, uz samu revitalizaciju prostora, biće 250 zaposlenih, a od tog broja biće 100 novih radnih mjesta.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018