Gradonačelnik Bogdanović primio delegaciju Austrijske narodne partije
27.10.2016


Iskazujući zadovoljstvo povodom današnjeg susreta, gradonačelnik Bogdanović upoznao je predstavnike austrijske delegacije sa radom gradske uprave. Više riječi bilo je i o istorijskom značaju Cetinja, pri čemu je poseban akcenat bio na razdoblju uspostavljanja diplomatskih odnosa Crne Gore i Austro-Ugarske.

Delegacija OVP, koju je predvodio prof. dr Josef Hochtl, izrazila je posebno interesovanje za sistem lokalne samouprave u Crnoj Gori, uz fokus na Cetinje – kao jedinicu sa posebnim statusom.

Više riječi bilo je i o bilateralnoj saradnji Crne Gore i Austrije, za koju je ocijenjeno kako je do sada bila uspješna. Pritom, konstatovano je da postoji prostor za dodatno unaprijeđenje saradnje. Kao posebno značajan momenat, naglašena je i kvalitetna i sadržajna parlamentarna saradnja dvije države.

Uz navedeno, gradonačelnik Bogdanović posebno je govorio o aktivnostima Prijestonice Cetinje iz proteklog vremena, kao i o projektima koji slijedi. On je posebno istakao dosadašnje uspjehe gradske uprave u sferi međunarodnih projekata – navodeći da je Prijestonica Cetinje među lokalnim upravama koje, uzevši u obzir broj stanovnika, prednjače po visini obezbijeđenih sredstava iz IPA fondova.

U drugom dijelu sastanka, današnji sagovornici razmatrali su napredak Crne Gore u pogledu strateških spoljnopolitičkih ciljeva. U tom kontekstu, zaključeno je kako je naša država bila izuzetno uspješna u dosadašnjem toku evropskih i atlantskih integracija, a gosti iz Austrije naveli su kako će ta država i ubuduće snažno podržavati Crnu Goru na tom planu.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018