Otvorene rekonstruisane prostorije Osnovnog suda na Cetinju
23.09.2016

Tom prilikom, predsjednica Vrhovnog suda ukazala je na dobre rezultate rada ovog sudskog organa, iskazujući uvjerenje da će u predstojećem vremenu nastaviti u tom pravcu.

- Ovaj sud ne samo da sada ima dobre uslove za rad, već i dobre sudije i dobru administraciju. O tome najbolje govori činjenica da ovaj sud rješava zaostale predmete Osnovnog suda u Kotoru. Pravda je važna za svakog građanina i do nje se mora doći na vrijeme - kazala je Medenica.

Gradonačelnik Bogdanović ukazao je na kvalitetnu saradnju Prijestonice Cetinje i sudske vlasti.

- Kako Prijestonica Cetinje već dugo ima izuzetnu saradnju sa sudskom vlašću, onda mogu reći da nam je bilo drago što smo i ovog puta bili u prilici da pomognemo našim kolegama iz Osnovnog suda. Naša gradska uprava, naime, ustupila je kolegama iz cetinjskog Osnovnog suda prostorije i na taj način dala svoj doprinos rješavanju ovog značajnog pitanja.

Ipak, ovom prilikom posebno bih želio najaviti projekat koji je pred nama, a koji se, prije svega, tiče daljeg unaprijeđenja položaja zaposlenih u sudskoj vlasti. Naime, Prijestonica Cetinje već je ustupila parcelu u svrhu gradnje stambene zgrade za zaposlene u pravosuđu, a taj projekat dodatno ćemo podržati i u budućnosti - istakao je on.

Predsjednica Osnovnog suda na Cetinju Jelena Perović akcentovala je značaj Cetinja u procesu stvaranja moderne države i pravnog sistema, te je izrazila posebnu zahvalnost predsjednici Vrhovnog suda Medenici i gradonačelniku Bogdanoviću na kontinuiranoj podršci - kako tokom projekta rekonstrukcije prostorija, tako i pri realizaciji projekta rješavanja stambenih pitanja zaposlenih u ovom organu.

- Ovom prilikom želim izraziti zahvalnost gradonačelniku Bogdanoviću koji je prepoznao značaj rada cetinjskog Osnovnog suda i ustupio tri kancelarije čime su prošireni prostorni kapaciteti ovog organa, kao i Sudskom savjetu i Vrhovnom sudu koji su obezbijedili sredstva za adaptaciju i modernizaciju navedenih prostorija.

Takođe, sa posebnim zadovoljstvom želim istaći da su dobijene sve neophodne saglasnosti za realizaciju projekta kojim ćemo, uz punu podršku Prijestonice Cetinje i Sudskog savjeta, riješiti stambena pitanja zaposelnih u cetinjskom Osnovnom sudu - navela je Perović

Radovi su podrazumijevali rekonstrukciju kancelarija i sudnica sa pratećim sadržajima, a Prijestonica Cetinje ustupla je Osnovnom sudu dodatne tri kancelarije u cilju efikasnijeg i efektivnijeg rada tog sudskog organa.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018