Potpredsjednica Vlade Crne Gore boravila u radnoj posjeti Prijestonici Cetinje
17.08.2016


Tokom sastanka više riječi bilo je o realizovanim i aktuelnim projektima Prijestonice, pri čemu su akcentovana pitanja koja se tiču razvoja ruralnog područja, ali i brojni projekti iz oblasti komunalne infrastrukture čija je realizacija u toku.
Gradonačelnik Bogdanović izrazio je zadovoljstvo današnjim sastankom ocijenivši razgovor o temama od obostranog značaja sadržajnim i konstruktivnim.


- Cijenim da je današnji sastanak bio prilika da potpredsjednicu Jasavić upoznam sa ključnim razvojnim i infrastrukturnim projektima koji se realizuju na gradskom i ruralnom području. U tom smislu posebno bih naglasio projekte gradnje žičare Kotor-Lovćen-Cetinje i izmještanje Ikone Bogorodice Filermose, s obzirom da oba projekta podrazumijevaju involviranost i naše gradske uprave i Vlade Crne Gore – rekao je Bogdanović.


Tokom sastanka, gradnačelnik Bogdanović informisao je sagovornicu o investicijama koja se realizuju na području Njeguša i u Građanima, ali i sa dinamikom realizacije ključnih projekata iz oblasti komunalne infrastrukture.
Potpredsjednica Jasavić izrazila je uvjerenje da kroz dobru koordinaciju aktivnosti Vlade i lokalne uprave može biti realizovano niz kvalitetnih inicijativa koje će obezbijediti kvalitetniji život građana.


- Cetinje je dragulj Evrope i Crne Gore i cijenim da Vlada u saradnji sa lokalnom samoupravom u predstojećem vremenu treba da intenzivira aktivnosti u pravcu razvoja Katunske nahije, pri čemu će motivisati mlade ljude da se vrate selu i upravo u tim mjestima organizuju proizvodnju i domaćinstva čime će se u značajnoj mjeri osnažiti ovo područje – istakla je Jasavić.


Potpredsjednica Jasavić dodala je da u Prijestonici postoji perspektiva za razvoj turizma, posebno kada budu realizovana dva ključna projekta – izgradnja žičare i izmještanje Bogorodice Ikone Filermose – ali i naglasila da je potrebno obezbijediti da turisti osjete kulturu i tradiciju stare Crne Gore čime će Cetinje biti prepoznato na mapi najatraktivnijih evropskih destinacija.


Gradonačelnik Bogdanović istakao je da je saradnja Prijestonice Cetinje i Vlade Crne Gore u minulom vremenu bila na visokom nivou, te izrazio očekivanje da će tako biti i u predstojećem periodu.


- Vlada Crne Gore bila je pouzdan partner Cetinju pri realizaciji brojnih projekata, a vjerujem da podrška neće izostati ni u narednom vremenu – zaključio je on.


U okviru radne posjete Cetinju, potredsjednica Jasavić obišla je i d.o.o “Vodovod i kanalizacija” Cetinje.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018