Gradonačelnik Bogdanović obišao radove na investiciji Lipovac u Građanima
06.08.2016

Kako je saopšteno tokom današnje posjete, pored završene vinarije čiji je kapacitet dostigao 100.000 jedinica godišnje, izgrađen je i jedinstven proizvodno-izložbeni tunel, povećani su zasadi vinove loze, dok je u toku i gradnja hotela visoke kategorije.

Tokom posjete, Gradonačelnik Bogdanović istakao je da je riječ o izuzetno važnoj investiciji koja će valorizovati izdašne resurse ovog područja, pri čemu je izrazio posebno zadovoljstvo povodom uspješne realizacije druge faze investicije koja je podrazumijevala izgradnju i puštanje u funkciju proizvodno-izložbenog tunel.

- Posebno mi je zadovoljstvo što danas svjedočimo stavljanju u funkciju još jednog segmenta u okviru turističkog kompleksa Lipovac u Građanima. Riječ je o tunelu u kome će se, pored izložbenih aktivnosti, proizvoditi vina u specifičnim gruzijskim amformama, što je jedinstven primjer u ovom dijelu Evrope.

Pored činjenice da će investicija u Građanima upotpuniti turističku ponudu našeg grada, posebno važnim cijenim njen značaj u kontekstu otvaranja novih radnih mjesta, čiji će broj po završetku svih radova biti na nivou od 50 – istakao je on.

Tokom posjete, istaknuto je da je ukupna vrijednost investicije 15 miliona, te da je do sada uloženo 9 miliona eura. Radovi na izgradnji hotela će biti okončani u naredne dvije godine, dok će cjelokupni radovi na turističkom kompleksu biti završeni do kraja 2018. godine.

- Lokalna uprava je od samog početka pružila snažnu podršku projektu izgradnje ovog kompleksa, za koji sam uvjeren da će predstavljati jedinstven segment turističke ponude cjelokupne turističke ponude naše države – zaključio je gradonačelnik Bogdanović.

U okviru turističkog kompleksa, gotovo dvije godine funkcioniše vinarija čiji kapacitet iznosi 100.000 jedinica, a koji će u predstojećem vremenu biti znatno veći, čak i do 500.000. Pored navedenog, u kompleksu će biti izgrađeno i niz drugih sadržaja poput sportskih terena, heliodroma, ergela sa konjima, streljane, otvorenog i zatvorenog bazena, čime će biti zadovoljeni različiti segmenti tržišta.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018