Cetinje domaćin svjetskog Kongresa crnogorske dijaspore
16.07.2016


Tom prilikom, prisutnima se obratio gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović istakavši zadovoljstvo činjenicom što se renomiran događaj poput svjetskog Kongresa crnogorske dijaspore održava u Prijestonici Cetinje.


- To Cetinju i pripada jer, tokom teških razdoblja crnogorske istorije, naš grad bio je i ostao simbol naše državotvornosti, ali i mjesto sa kojeg je uvijek hrabro čuvana sloboda Crne Gore.


A vi koji ste danas sa nama, a koji čvrsto i ponosno čuvate Crnu Goru od zaborava u tuđini - zavrijeđujete posebno poštovanje. Jer kako današnjim skupom, tako i na brojne druge načine, u kontinuitetu potvrđujete svoju posvećenost i ljubav prema domovini – istakao je on.


Tokom Kongresa, predsjednik skupštinskog Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Miodrag Vuković ukazao je na značaj današnjeg događaja podsjetivši da se kongres održava u godini višestruktih jubileja koji označavaju događaje koji su istorijski prelomili stvaranje, državnost i nezavisnost Crne Gore.


Direktor Uprave za dijasporu Predrag Mitrović ukazao je na značaj procesa osnaživanja veza Crne Gore i crnogorske dijaspore, te naglasio je osnivanjem Uprave za dijasporu uspostavljen kvantitativno bolji i prirodniji ambijent budući da su mnoge aktivnosti Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija vrlo bliske radu sa iseljenicima.


Učesnici Svjetskog kongresa crnogorske dijaspore položili su vijence na spomenik „Lovćenska vila“, a tokom radnog dijela usvojili niz dokumenata od značaja za njihovu zajednicu.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018