Međunarodna brdska auto trka na Lovćenu 9. i 10. jula
06.07.2016

Ovogodišnje, 33. izdanje jedne od najprestižnijih trka u regiji biće održano 9. i 10. jula, uz učešće brojnih automobilista iz Crne Gore i inostranstva.

Trka je uvrštena i u ovogodišnji program „Ljeto u Prijestonici“, a biće bodovana i za Centralno – evropsku zonu (CEZ) na brdskim stazama.

Jednako važno je i to da je organizaciju trke kao i prošle godine podržala Svjetska automobilska federacija (FIA), i time uvrstila brdsku auto trku na Lovćenu na međunarodnu mapu automobilizma.

Verifikacija vozila planirana je za 8. jul, u subotu, 9. jula, na programu će biti treninzi, dok će dan kasnije uslijediti zvanična nadmetanja u svim klasama.

Staza na Lovćenu duga je 12.2 kilometra, i jedna je od najpoznatijih i najzahtjevnijih u širem regionu, pa za sve vozače predstavlja poseban izazov. Staza ima ukupno 165 krivina. Vlasnik rekorda staze je Franjo Kunčer sa vremenom 07:40.504.

Prijestonica Cetinje i AMK „Lovćen“ pozivaju sve ljubitelje automobilizma da posjete predstojeću trku, koja će predstavljati istinski sportski spektakl u Crnoj Gori.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018