Gradonačelnik Bogdanović razgovarao sa članovima Borda direktora EBRD
01.07.2016

Tokom sastanka, posebna pažnja posvećena je aktivnostima na projektu izgradnje žičare Kotor – Lovćen – Cetinje, za čiju je realizaciju Evropska banka za obnovu i razvoj obezbjedila i finansijsku podršku.

Gradonačelnik Bogdanović je, ukazujući na značaj ovog projekta, upoznao goste sa činjenicom da su u prethodnom periodu završene sve procedure koje su bile neophodne da se stvore uslovi za raspisivanje međunarodnog javnog poziva za odabir privatnog partnera.

Podsjećajući ih na veoma složene i zahtjevne aktivnosti koje su do sada urađene na ovom projektu, gradonačelnik Bogdanović informisao je sagovornike o ključnim parametrima vezanim za gradnju žičare – počev od činjenice da je riječ o investiciji vrijednoj gotovo 50 miliona eura, jedinstvenoj u svijetu jer će žičara povezivati dva grada i biti duga 15 kilometara.

– Čini mi zadovoljstvo što danas mogu reći da je iza nas veliki trud i rad, čiji se rezultat ogleda u činjenici da se sada nalazimo pred međunarodnim tenderom za izbor privatnog partnera. Riječ je o završnoj fazi priprema za projekat zahvaljujući kojem ćemo uspjeti da valorizujemo znatan dio potencijala i napravimo jedinstvenu turističku ponudu, ne samo u Crnoj Gori već i u regionu - istakao je gradonačelnik Bogdanović.

On je iskazao zadovoljstvo saradnjom sa italijanskom konsultantskom kućom “DBA Group” i projektantskom kompanijom FCP iz Austrije, naglašavajući da je upravo minulih mjeseci postignut snažan napredak u pogledu pripreme dokumentacije za raspisivanje međunarodnog tendera.

Delegaciji Borda direktora EBRD predstavljena je 3D prezentacija projekta, sa posebnim osvrtom na lokacije i dizajn polaznih i međustanica.

Učesnici sastanka složili su se da ovaj projekat predstavlja razvojnu šansu ne samo za Cetinje, već i za cijelu Crnu Goru, te da će snažno doprinijeti valorizaciji kulturno-istorijskog nasleđa kojim crnogorska Prijestonica raspolaže.

Predstavnici EBRD-a ohrabrili su napore Prijestonice za realizaciju projekta izgradnje žičare, te iskazali interesovanje i spremnost da i dalje pružaju podršku projektu.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018