Na Dvorskom trgu završen Međunarodni festival animiranog filma "NAFF 2016"
30.06.2016

Festival, koji je trajao pet dana, okončan je na Dvorskom trgu, dodjelom nagrada u osam kategorija.

Gran pri ovogodišnjeg festivala pripao je ruskoj autorki Sofiji Badalovoj za film „The Beard“, kao i nagrada za grafički dizajn.

Nagradu za 3D animaciju dobili su američke autorke Secilija Puglesi i Jujun Liu za film „Shift“, dok je u kategoriji 2D animacije najbolji bio Patrick Schoenmaker (Holandija) sa filmom „Bingo“.

Film „Anna“ francuskih autora (A. Rubod, A. Poyard, J. Jacove, A. Choquard) osvojio je nagradu za najbolji studentski film, dok je nagradu za razvoj demokratije i ljudska prava, koju dodjeljuje OEBS, osvojio francuski film "Thinks I want to do" (P.Bar, M. Demaret, N. Forner, J. Robyn, J. Soler).

Nagrada za muziku pripala je filmu „Ariadne's thread“ (Claude Luyet, Francuska), a priznanje za ostale tehnike australijskom filmu „The meek“ (Joe Brumm).

A i publika festivala je odabrala svoje favorite, pa su nagrade osvojili španski film "Musicidio" (Ferriol Tugues), i film "Don't forget about mori" ruske autorke Marie Shiryaeve.

Tokom ovogodišnjeg festivala, čije su projekcije svake noći trajale na Dvorskom trgu, posjetioci su ispratili ukupno 75 filmova najnovije produkcije, među kojima i radove nekih od najznačajnijih globalnih autora animacije.

Uz dobru posjetu, Cetinje je bilo dobar domaćin manifestaciji koja je ove godine održana još u pet gradova regije – uz naš grad, program je istovremeno trajao u Neumu, Trebinje, Mostar, Ston i Posušje.

Kako su impresije organizatora cjelokupnog događaja, vezane za domaćinstvo Cetinja, izuzetno pozitivne – već sada je izvjesno da će naš grad ugostiti festival i naredne godine.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018