Uskoro početak gradnje Fakulteta dramskih umjetnosti - najveća investicija TIKE u Crnoj Gori
27.06.2016

Tokom sastanka, posebna pažnja je posvećena projektu izgradnje objekta Fakulteta dramskih umjetnosti na prostoru Univerzitetskog kompleksa - Akademija umjetnosti, koji predstavlja najveću investiciju koju Republika Turska, posredstvom agencije TIKA, realizuje u Crnoj Gori.

Tom prilikom, gradonačelnik Bogdanović je iskazao zahvalnost Republici Turskoj i njenim institucijama, na donaciji za izgradnju Fakulteta dramskih umjetnosti, što predstavlja samo jedan u nizu dokaza bliskih i prijateljskih odnosa između naše dvije države.

„Riječ je o objektu koji će, shodno revidovanom glavnom projektu za koji je izdata građevinska dozvola, imati podrum, prizemlje i 2 sprata, a čija je projektovana bruto razvijena građevinska površina 4.700 m2. Objekat ove namjene biće jedan od najsavremenijih u ovom dijelu Evrope, a raspolagaće svim potrebnim sadržajima za održavanje teorijske i praktične nastave za oko 100 studenata.- istakao je gradonačelnik Bogdanović.

Ambasador Galip je izrazio zahvalnost na saradnji sa Prijestonicom Cetinje i istakao da mu je veoma drago što će Republika Turska posredstvom Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju u Crnoj Gori finansirati izgradnju objekta Fakulteta dramskih umjetnosti. On je istakao da će to biti najveća investicija koju je Republika Turska podržala u Crnoj Gori, te da mu je posebno zadovoljstvo što je riječ o projektu iz oblasti obrazovanja i kulture.

Uz zadovoljstvo što je riječ o projektu koji se realizuje u crnogorskoj Prijestonici, koordinator agencije TIKA Mustafa Jazici je najavio da će, nakon sprovedenih procedura, radovi otpočeti već narednih mjeseci, te da će biti završeni u najkraćem mogućem roku.

Gradonačelnik je podsjetio da je država Crna Gora i Prijestonica Cetinje za realizaciju projekta obezbijedila građevinsko zemljište na jednoj od najatraktivnijih lokacija u gradu i oslobodila plaćanje naknade za komunalno opremanje gradjevinskog zemljišta za ovaj objekat. Takođe, tokom sastanka je zaključeno da Prijestonica ima izuzetno povoljan poslovni ambijent te da postoji prostor za još intenzivniju ekonomsku saradnju, na čemu će, u narednom periodu, zajedno posvećeno raditi.

Novi dom cetinjskih akademija, gradi se na površini od gotovo 25 hiljada kvadratnih metara, u okviru kojeg će biti izgrađeni objekti za funkcionisanje Fakulteta likovnih umjetnosti, Fakulteta dramskih umjetnosti i Muzičke Akademije, sa svim propratnim sadržajima.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018