Jedanaesti festival animiranog filma NAFF 2016. od 25. juna na Dvorskom trgu
23.06.2016

Cetinje i Crna Gora time će time drugu godinu zaredom organizovati jedan od najznačajnijih festivala animiranog filma u široj regiji, koji će ove godine doživjeti jedanaesto izdanje. Uz Cetinje, domaćini događaja biće Neum, Trebinje, Mostar, Ston i Posušje.

Sve festivalske večeri biće održane na Dvorskom trgu, uz početak projekcija od 21 čas. Sa druge strane, svečano otvaranje festivala biće upriličeno u subotu, 25. juna, sa početkom od 20:30 časova - takođe na Dvorskom trgu.

NAFF 2016. okupiće do sada rekordan broj autora sa četiri kontinenta, koji će se publici na Cetinju predstaviti sa 75 filmova. Svake večeri, na Dvorskom trgu će biti organizovana projekcija između osam i 12 filmova, među kojima su i radovi nekih od najznačajnijih globalnih autora animacije. Takođe, publika će na ovogodišnjem festivalu biti u prilici da vidi i niz inovacija iz oblasti animacije u filmovima koji dolaze iz 27 zemalja.

Festival je takmičarskog karaktera, te će na kraju biti proglašeni najbolji filmovi u osam kategorija i to - Grand prix NAFF 2016, najbolja 2D animacija, najbolja 3D animacija, najbolja animacija gline - lutke, najbolja muzika, najbolji studentski film, nagrada za likovnost i nagrada publike. Proglašenje i projekcija nagrađenih filmova biće upriličena 30. juna, takođe na Dvorskom trgu.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018