Na Cetinju održana Međunarodna konferencija "HOLISTIC", u okviru Adriatic IPA programa
31.05.2016

Tokom konferencije, prisutnima su se obratili direktor Biznis centra i koordinator projekta za Projektnog partnera Prijestonicu Cetinje Luka Jovićević, predstavnik MUP Crne Gore, generalni direktor Direktorata za vanredne situacije Ljuban Tmušić, kao i direktor Seizmološkog zavoda Crne Gore Branislav Glavatovic.

Tom prilikom, direktor Biznis centra i koordinator Luka Jovićević izrazio je veliku zahvalnost partnerima, koji su vrlo predano i posvećeno radili i dali značajan doprinos ostvarivanju zajedničkog cilja projekta "HOLISTIC". Naveo je i da je na taj način još jednom potvrđeno kako prekogranična saradnja predstavlja snažan mehanizam putem kojeg našim građanima možemo obezbijediti kvalitetniji i sigurniji život.

Nakon uvodnih obraćanja uslijedile su niz prezentacija projekata i aktivnosti sprovedenih u zemljama partnerima, Hrvatskoj, Italiji, Bosni i Hercegovini, Grčkoj, kao i evropskih eksperata iz te oblasti.

Glavni cilj HOLISTIC-a je podržati održivo upravljanje prirodnim resursima kroz prevenciju od požara i zaštitu od zemljotresa, te podrška kroz prekograničnu saradnju, u kojoj učestvuje 8 zemalja regije.

Konferenciji, koju je organizovao Biznis centar Cetinje, prisustvovali su partneri iz Jadransko jonske regije, koji zajedno sa Prijestonicom Cetinje učestvuju u IPA programu, uključujući i spoljne saradnike – eksperte, koji su u okviru pomenutog projekta angažovani za izradu projekcija za našu državu.

Inače, Crnu Goru u projektu „HOLISTIC“ predstavlja Prijestonica Cetinje, i to posredstvom IPA partnera - Biznis centra.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018