Na Cetinju održan Parlament studenata Crne Gore
28.05.2016


Tokom parlamentarne diskusije na temu spoljne politike Crne Gore u periodu od 2006. do 2016. godine, studenti tri crnogorska univerziteta i Fakulteta za državne i evropske studije postavljali su pitanja državnim zvaničnicima i predstavnicima ambasada država članica Sjevernoatlantskog saveza i Evropske unije.


Na pitanja studenata odgovarali su gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović, potpredsjednik Vlade Crne Gore Petar Ivanović, glavni politički savjetnik predsjednika Vlade Crne Gore Milan Roćen, državni sekretar za evropske integracije i glavni pregovarač ambasador Aleksandar Andrija Pejović, ambasador Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori Margaret En Uehara, ambasador Slovačke u Crnoj Gori Roman Hloben i nacionalni koordintor za NATO ambasador Vesko Garčević.


U okviru cjelodnevne posjete studenata Cetinju, gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović sastao se predstavnicima crnogorskih univerziteta i FDES-a, nakon čega je upriličen razgovor studenata sa prof. dr Aleksandrom Čilikovim na temu očuvanja kulturnog identiteta Crne Gore u proteklih 10 godina.


Današnji događaj organizovao je studentski parlament Univerziteta Crne Gore u saradnji sa Univerzitetom Donja Gorica, Univerzitetom Mediteran i Fakiltetom za državne i evropske studije, a uz podršku Prijestonice Cetinje i Komunikacionog tima Savjeta za članstvo u NATO.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018