Gradonačelnik Bogdanović sastao se sa ambasadorom Republike Turske u Crnoj Gori Serhatom Galipom
19.04.2016

Tokom susreta, gradonačelnik Bogdanović iskazao je zadovoljstvo što ambasador Galip boravi u zvaničnoj posjeti Cetinju, podsjećajući na dosadašnju intenzivnu saradnju gradske uprave sa partnerima iz Republike Turske. U tom kontekstu, on je prevashodno govorio o dosadašnjoj podršci Ambasade Republike Turske i Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju, ali i o izuzetnim odnosima koje Prijestonica Cetinje ima sa Gradom Gaziantepom.

Gradonačelnik Bogdanović upoznao je današnjeg sagovornika sa tekućim i predstojećim projektima, pri čemu je posebno akcentovana gradnja Univerzitetskog kompleksa fakulteta umjetnosti. U tom smislu, on je izrazio posebno zadovoljstvo povodom predstojeće gradnje Fakulteta dramskih umjetnosti koju će donirati Republika Turska, odnosno Turska agencija za međunarodnu saradnju i koordinaciju.

Ambasador Galip izrazio je zadovoljstvo zbog posjete Cetinju, ističući pritom i zainteresovanost za projekte gradske uprave čija je realizacija u toku.

Više riječi bilo je i o mogućnosti uspostavljanja novih kontakata sa potencijalnim partnerima iz turske, počev od javnog, sve do privatnog sektora.

Tokom sastanka, gradonačelnik Bogdanović i ambasador Galip iskazali su uvjerenje da će izuzetno sadržajna saradnja dvije zemlje u narednom vremenu biti dodatno unaprijeđena.

Sastanku je prisustvovao i koordinator Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju u Crnoj Gori Mustafa Jazici.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018