Susret gradonačelnika Bogdanovića i delegacije Vlade NR Kine: U najavi novi zajednički projekti
15.04.2016


Tokom sastanka, kojem su prisustvovali direktor Izvršnog biroa za međunarodnu ekonomsku saradnju Ministarstva trgovine Jiang Ling i zamjenik generalnog direktora Izvršnog biroa za međunarodnu ekonomsku saradnju Ai Đinfang, više riječi bilo je o dosadašnjoj i budućoj saradnji.

Govoreći o sadržajnoj saradnji dvije države, gradonačelnik Bogdanović podsjetio je kako je i Prijestonica Cetinje u proteklom vremenu imala izuzetno plodotvorne odnose sa institucijama NR Kine. U tom pogledu, on je podsjetio na projekat nove solarne javne rasvjete koja je instalirana na području većeg dijela grada, a koji je realizovan kroz donaciju NR Kine vrijednu 2,2 miliona eura.

- Zahvaljujući tom projektu, Prijestonica Cetinje napravila je još jedan iskorak u pravcu implementacije mjera energetske efikasnosti, čemu smo posvećeni od 2011. godine, a što već sada daje izuzetne rezultate – naglasio je on.

Tokom sastanka, gradonačelnik Bogdanović predložio je mogućnost nastavka zajedničke saradnje kroz realizaciju projekta rekonstrukcije cetinjskih parkova, pri čemu je naglašeno da će NR Kina razmotriti buduće projekte koji bi mogli biti realizovani uz obostrani angažman.

Gosti su se saglasili sa konstatacijom o uspješnoj saradnji sa gradskom upravom Cetinja, pri čemu su posebno istakli da je najvažnije kada realizovane donacije daju brze rezultate – što, u slučaju javne rasvjete, jesu već postignute značajne uštede u potrošnji električne energije.

Boraveći na Cetinju, predstavnici Vlade NR Kine obišli su i Bulevar crnogorskih junaka, pri čemu je više riječi bilo o projektu njegovog hortikulturnog uređenja.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018