Gradonačelnik Bogdanović učestvovao na skupu gradonačelnika u Turskoj
23.02.2016

Svečanosti, održanoj u Istanbulu, gradonačelnik Bogdanović prisustvovao je na poziv gradonačelnice Gaziantepa Fatme Sahin, a centralni događaj – sastanak na kojem su, između ostalih, bili i predsjednik Republike Turske Redžep Tajip Erdogan i guverner Gaziantepa Ali Jerlikaj, održan je u Ciragan palati.

Tokom događaja, gradonačelnik Bogdanović čestitao je gradonačelnici Sahin na prijemu, ističući kako je riječ o još jednoj sponi koja će učvrstiti odnose dva grada pobratima, imajući u vidu da je Cetinje kandidat za upis na Listu zaštićene svjetske baštine UNESCO.

Posjetu Turskoj gradonačelnik Bogdanović iskoristio je i kako bi zahvalio predstavnicima Grada Gaziantepa na dosadašnjoj saradnji, naglasivši da je potpisivanje Sporazuma o bratimljenju (2013) rezultiralo brojnim uspješnim inicijativama i aktivnostima sa obje strane.

Na marginama susreta, gradonačelnik Bogdanović sastao se i sa gradonačelnikom Istanbula Kadirom Topbašem. Tom prilikom, gradonačelnici Cetinja i Istanbula razgovarali su o nastavku saradnje započete na Klimatskom samitu, održanom u Ujedinjenim nacijama u Njujorku 2014. godine.

Boraveći u Istanbulu, gradonačelnik Bogdanović sastao se i sa predsjednikom međunarodnog foruma „Put svile“ Jong Hun Kvakom, sa kojim je dogovorena inicijativa da Prijestonica Cetinje u što skorijem vremenskom okviru bude priključena toj globalnoj asocijaciji.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018