Gradonačelnik Bogdanović sastao se sa koordinatorom Turske agencije za međunarodnu saradnju i koordinaciju (TIKA) u Crnoj Gori Mustafom Jaziciem
13.01.2016

Tom prilikom, Gradonačelnik Bogdanović posebno je istakao značaj sadržajnih bilateralnih odnosa Crne Gore i Republike Turske, pritom naglašavajući da je znatan doprinos tome dala upravo agencija TIKA.

 

Tokom susreta, više riječi bilo je o dosadašnjoj i budućnoj saradnji, a Gradonačelnik Bogdanović predstavio je predstojeće projekte gradske uprave, pri čemu je posebno istakao gradnju Univerzitetskog kompleksa Akademija umjetnosti, kao i uspostavljanje biznis inkubatora i inovativnog centra u okviru poslovne zone.

 

Takođe, Gradonačelnik Bogdanović upoznao je sagovornike sa projektima rekonstrukcije Njegoševog parka i parka “13 jul”, te predložio da agencija TIKA razmotri mogućnosti učešća prilikom realizacije navedenih projekata.

 

Koordinator Jazici  iskazao je spremnost da agencija TIKA finansira izgradnju novog Fakulteta dramskih umjetnosti, koji će se nalaziti u sklopu Univerzitetskog kompleksa, a čije je trenutno sjedište u zgradi bivšeg Turskog poslanstva.

 

Gradonačelnik Bogdanović izrazio je zadovoljstvo postignutim dogovorom, a dvije strane su se složile da, u toku ove godine, nakon evaluacije projekta, krene izgradnja pomenutog objekta u kojem će biti smješten Fakultet dramskih umjetnosti.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018