Na Cetinju obilježena realizacija projekta instalacije solarne javne rasvjete
30.12.2015



Prema riječima gradonačelnika Bogdanovića radi se o projektu kojim je napravljen značajan napredak na planu unapređenja lokalne infrastrukture uz primjenu mjera energetske efikasnosti.
- Realizacija ovog projekta rezultirala je konkretnim benefitima koji se ogledaju u značajnim smanjenju troškova po osnovu utrošene električne energije - tako je u prvom mjesecu rada sistema na prvom mjernom mjestu obezbijeđena ušteda od preko 90 procenata za utrošenu električnu energiju.

Pored toga, efekti su vidljivi i u pogledu prepoznatljivosti našeg grada kao energetski efikasne sredine, što je nezmjenjiv uslov u procesu stvaranja modrene lokalne zajednice, spremne da odgovori izazovima u pogledu primjene inovativne prakse svojstvene loalnim samoupravama u državama članicama EU - kazao je Bogdanović iskazavši zahvalnost Vladi NR Kine na vrijednoj donaciji.

Ambasador NR Kine u Crnoj Gori Čui Žuvei istakao je da je riječ o projektu prijateljstva i saradnje.

- Veoma sam zadovoljan što mogu prisustvovati ceremoniji povodom realizacije projekta nove rasvjete u Cetinju. Ovo je, prije svega, projekat prijateljstva i saradnje, a NR Kina, kao prijatelj Crnoj Gori, uvijek se trudila da doprinese boljem životu ljudi u Crnoj Gori.

Posebno mi je drago mi je što je projekat priveden kraju i što su već vidljivi rezultati, što ide u prilog turističkom razvoju grada - istakao je on.

Podsjetimo, realizacija projekta instalacije solarne javne rasvjete započeta je u septembru 2015. godine i predstavlja donaciju NR Kine vrijednu 2,2 miliona eura.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018