Na Cetinju počelo IX državno prvenstvo u karambol bilijaru
07.12.2015

Tokom svečanog otvaranja turnira prisutne je pozdravio gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović.

- Nije slučajno što se održavanje devetog prvenstva Crne Gore u karambol bilijaru već dugi niz godina organizuje upravo u Prijestonici Cetinje - gradu koji je kolijevka ovog sporta još od vremena kada je naš čuveni duhovni i svjetovni vladar Petar II Petrović Njegoš, upravo ovdje, donio prvi bilijar sto u našoj državi.

Ovom prilikom posebno želim naglasiti značaj rada bilijar kluba “Biljarda”, domaćina današnjeg turnira, koji već dugi niz godina daje primjer na koji način je istrajnošću i upornošću moguće ostvariti zapažene rezultate i postati prepoznatljiv subjekt ne samo na lokalnoj, već i na crnogorskoj i međunarodnoj sportskoj sceni. Zato, ovaj sportski kolektiv može služiti za primjer, a na ponos našem gradu – kazao je on.

Predsjednik Karambol saveza Crne Gore i bilijar kluba “Biljarda”, Danilo Brajović, istakao je da će odmah nakon državnog Prvenstva uslijediti pripreme za narednu takmičarsku godinu koju će, prema njegovim riječima, obilježiti povratak crnogorskih takmičara na međunarodnu scenu.

Inače, na prvenstvu učestvuju 32 takmičara iz Nikšića, Podgorice i Budve, te 25 takmičara sa Cetinja. Nagradni fond, koji je obezbijeđen uz podršku Prijestonice Cetinje, podijeliće osam najboljih takmičara.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018