Gradonačelnik Bogdanović razgovarao sa predstavnicima Savjeta mladih Prijestonice Cetinje
30.11.2015

Tokom susreta, gradonačelnik Bogdanović je istakao da je 2015. godina bila izazovna za lokalnu upravu, te ocijenio da su aktivnosti Savjeta mladih bile sadržajne i kvalitetne, te da postoji dodatni prostor za njihovo intenziviranje u narednom periodu.

On je izrazio spremnost gradske uprave da u narednoj godini dodatno podrži i afirmiše mlade Prijestonice kroz više različitih programa, konstatujući da su mladi Cetinja najveći potencijal za dinamičan razvoj grada. Razmjena mladih i boravak u gradovima pobratimima, posjeta mladih Prijestonice Briselu u cilju upoznavanja sa institucijama Evropske unije, te obilježavanje 12. avgusta - Dana mladih u nekoliko evropskih metropola, samo su neki od predloga za koje su učesnici sastanka konstatovali da ih je potrebno realizovati naredne godine.

Članovi Savjeta mladih informisali su Gradonačelnika o njihovom radu tokom 2015. godine, pri čemu su posebno izdvojili aktivnosti u oblasti humanitarnog rada, obrazovanja i kulture.

Posebna pažnja na sastanku je bila posvećena planiranim aktivnostima loklane uprave na stvaranju povoljnog poslovnog ambijenta i posebnog programa podrške mladima u biznisu.

Tom prilikom, gradonačelnik Bogdanović je upoznao sagovornike da lokalna uprava, kroz projekat uspostavljanja Biznis inkubatora i Inovativnog centra, planira ponuditi mladima Prijestonice posebne uslove i podršku za početak biznisa.

- Već na nekoj od narednih Skupština Prijestonice iniciraću donošenje inovirane odluke o podsticajima za razvoj malog i srednjeg biznisa, gdje će posebna pažnja biti usmjerena na podršku mladima. Vjerujem da ćemo kroz fiskalnu, ali i finansijsku podršku mladima, te obezbjeđivanje besplatnog prostora i opreme za njihov rad, ohrabriti ih i dodatno motivisati da pokrenu sopstveni biznis-istakao je Gradonačelnik Bogdanović tokom sastanka

Predstavnici Savjeta mladih su snažno podržali inicijativu gradonačelnka za podršku mladima u biznisu, te izrazili spremnost za intenzivniju saradnju sa lokalnom upravom u pravcu ostvarenja ciljeva definisanih ključim politikama koje se odnose na mlade na lokalnom nivou.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018