Gradonačelnik Bogdanović sastao se sa direktorom Državne agencije Republike Bugarske Mihailom Gruevom
26.11.2015

Tokom sastanka, više riječi bilo je o zborniku dokumenata “Odnosi Crne Gore i Bugarske 1878-1913”, čija je promocija upriličena u zgradi bivšeg Bugarskog poslanstva na Dvorskom trgu, kao i o Sporazumu o saradnji između dva državna arhiva.

Gradonačelnik Bogdanović ocijenio je kako je dosadašnja saradnja Državnog arhiva Crne Gore i Državne agenciji “Arhivi” Republike Bugarske bila izuzetno uspješna, te je upoznao svog sagovornika o nastojanju Prijestonice Cetinje da čuva i njeguje dobre i prijateljske odnose crnogorskog i bugarskog naroda, pri čemu ga je informisao da je, u proteklom vremenu, Prijestonica Cetinje potpisala Protokol o saradnji sa bugarskim gradom Veliko Trnovo.

Direktor Gruev izrazio je zadovoljstvo posjetom Prijestonici Cetinje i istakao da će se potpisanim Sporazumom o saradnji između Državne agencije "Arhivi" Republike Bugarske i Državnog arhiva Crne Gore, poboljšati saradnja kulturnih institucije dvije države. On je, tokom sastanka, gradonačelniku predstavio inicijativu za organizaciju izložbe “Bugarska i Crna Gora na karti Evrope” u Briselu.

Gradonačelnik Bogdanović i direktor Gruev razgovarali su i o drugim temama iz oblasti kulture i međunarodne saradnje, pri čemu je iskazano uvjerenje da će se u narednom periodu dodatno ojačati saradnja na ovim poljima.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018