Cetinjski privatnici i gradska uprava uspostavljaju poslovnu zonu na prostoru bivše „Košute“
12.11.2015

Tim povodom, gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović i direktori cetinjskih kompanija „Zrnožit“, „Silex promet“, Eurogum“ i „Montell“ potpisali su danas protokol kojim je predviđen zajednički rad na rekonstrukciji postojeće infrastrukture u „Košuti“, a potom i uspostavljanju privrednih sadržaja.

Rekonstrukcija će početi tokom prvog kvartala naredne godine, a privatne kompanije koje učestvuju u projektu dobiće stimulanse Prijestonice Cetinje.

Kako se moglo čuti prilikom današnjeg potpisivanja dokumenta, kompanija „Zrnožit“ u novu poslovnu zonu preseliće cjelokupan proizvodni proces, uz usluge transporta. Kompanija „Silex promet“ sa partnerima uspostaviće distributivni centar i proizvodnju. „Eurogum“ će u jednom od objekata bivše fabrike preseliti proizvodnju, distribuciju, kao i radio „Star FM“. Preduzeće „Montell“ rekonstruisaće jedan od objekata u cilju koncipiranja proizvodnog i distributivnog centra.

Prijestonica Cetinje, sa druge strane, rekonstruisaće upravnu zgradu u kojoj će se nalaziti biznis inkubatori i inovacioni centar – kapaciteti namijenjeni preduzetnicima koji teže razvoju razliitih biznis ideja.

- Jako je važno što jedan ovakav protokol potpisujemo sa privrednicima iz našeg grada, sa kojima ćemo u budućem vremenu raditi na uspostavljanju privredne zone na mjestu nekadašnje „Košute“. To je najbolji dokaz da u svojoj kući, sa svojim znanjem i raspoloživim resursima, uz zdrave ideje i održive projekte zajedno možemo doprinijeti razvoju Cetinja. Ujedno, ovo je i početak još jedne dobre inicijative koja je ujedinila cetinjski javni i privatni sektor, sve u pravcu ambicije da Cetinje bude prepoznato kao centar pogodan za razvoj malog i srednjeg biznisa – kazao je gradonačelnik Bogdanović nakon potpisivanja protokola.

Ispred četiri cetinjske kompanije, prisutnima se obratio izvšni direktor kompanije „Eurogum“ Milenko Marković.

- Drago mi je što ćemo ovim projektom, svi zajedno, valorizovati prostor nekadašnje „Košute“, čime ćemo ujedno stvoriti i uslove za realizaciju naših investicionih projekata, povećanje obima proizvodnje i usluga, a time i za zapošljavanje lokalnog stanovništva. Naročito cijenimo spremnost Prijestonice Cetinje da direktnim učešćem pruži puni doprinos ovom projektu, ali i za podsticajne mjere koje otvaranju put novim ulaganjima – istakao je Marković.

Uz izvršnog direktora „Euroguma“, protokol su potpisali i izvršni direktor „Zrnožita“ Jovan Kaluđerović, „Silex prometa“ Vladimir Vujović i kompanije „Montell“ Dejan Jovićević.

Potpisivanju protokola prethodila je Odluka o prodaji imovine preduzeća „Montenegro Modern Shoes“ potpisnicima današnjeg dokumenta.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018