Nova stambena zgrada na Cetinju: Vlasnicima uručeni ključevi, useljenje petog decembra
12.11.2015

Tokom događaja upriličenog u susret 13. novembru – Danu Prijestonice Cetinje, ključeve vlasnicima novih stambenih jedinica dodijelili su gradonačelnik Cetinja Aleksandar Bogdanović i ministar prosvjete u Vladi Crne Gore Predrag Bošković.

Projekat gradnje nove stambene zgrade realizovali su Prijestonica Cetinje, Ministarstvo prosvjete i Stambena zadruga „Solidarno“, a izvođač radova bila je cetinjska kompanija „Lipa“. Gradnja je počela prošle godine, a zgrada će biti useljena u decembru.

Čestitajući vlasnicima novih stanova, gradonačelnik Bogdanović najavio je da Prijestonica Cetinje već radi na pripremi projekata gradnje novih stambenih zgrada, zahvaljujući čemu će još niz naših sugrađana riješiti stambeno pitanje.

- Želim istaći da će upravo ovakve aktivnosti biti u fokusu našeg rada i u narednom vremenu. Već smo u proceduri pripreme nekoliko sličnih projekata i očekujemo da ćemo uskoro početi sa gradnjom novih stambenih jedinica za građane Cetinja.

Što se tiče ove zgrade, od početka radova tek je prošlo nešto duže od 12 mjeseci, a ona je već izgrađena. Zbog toga, želim čestitati svima vama koji ste pružili doprinos realizaciji ovog projekta i koji ste bili u potpunosti posvećeni našem zajedničkom cilju. Naravno, posebne čestitke upućujem našim sugrađanima koji su na ovaj način riješili stambeno pitanje - kazao je on.

Ministar Bošković naglasio je kako realizacija ovog projekta samo potvrđuje da Ministarstvo prosvjete, zajedno sa partnerskim stranama, misli o standardu zaposlenih u toj oblasti.

- I ovom prilikom želim javno zahvaliti sindikatu prosvjete što su ovu inicijativu pokrenuli i izgurali do kraja, uz našu podršku i pomoć. Ono što je najvažnije jeste da smo ovu priču danas doveli do kraja i da će novi vlasnici useliti u zgradu već petog decembra.

Ovo je samo jedan od projekata koji radimo zajedno. Trenutno imamo i sličan projekat u Budvi, a slijede i nove slične aktivnosti na kojima ćemo zajedno raditi. Nastavićemo i da pomažemo stambenu zadrugu u okviru sindikata prosvjete određenim iznosom sredstava. Takođe, želim zahvaliti i gradonačelniku Bogdanoviću na doprinosu Prijestonice Cetinje, koja je i pružila značajan doprinos da ova zgrada što prije bude završena i da prosvjetni radnici mogu da usele – rekao je Bošković.

Direktor Stambene zadruge „Solidarno“ Zoran Stanišić zahvalio je svim partnerima na uspješnoj realizaciji projekta.

- Zahvaljujem gradonačelniku Bogdanovića i njegovoj administraciji koji su zaista imali razumijevanja za sve ono čemu je naša zadruga prethodnih godina težila. Riječ je o dobrom odnosu koji garantuje dobre i jeftine stanove. Zajedno sa Ministarstvom prosvjete, nastavićemo sa sličnim projektima i u drugim gradovima – kazao je on.

Suinvestitor i izvođač radova, direktor cetinjske kompanije „Lipa“ Milorad Vujović čestitao je prosvjetarima na dobijenim stanovima.

- Ovim putem posebno želim zahvaliti Prijestonici Cetinje na ukazanom povjerenju, tim prije jer ovaj projekat u bitnoj mjeri znači i našoj kompaniji. Raduje me i što će na Cetinju i u vremenu koje slijedi biti građeno i još novih stambenih zgrada – naglasio je Vujović.

Nakon predaje ključeva, predstavnici investitora i vlasnici stanova obišli su objekat i stambene jedinice. Nova stambena zgrada nalazi se na prostoru nekadašnje male pijace.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018