Gradonačelnik Bogdanović primio delegaciju Ambasade NR Kine, nova donacija za Prijestonicu Cetinje
05.11.2015

Tokom sastanka, kojem su prisustvovali otpravnik poslova i politički savjetnik u Ambasadi NR Kine Žang Ćijang, otpravnica poslova i politička savjetnica ambasadora Li Hong i treći sekretar Song Bingčuan, više riječi bilo je o dosadašnjoj i budućoj saradnji, nakon čega su današnji gosti uručili i novčanu donaciju Prijestonici Cetinje, koja će biti namijenjena djeci iz materijalno ugroženih porodica i radu Dnevnog centra za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju.

Gradonačelnik Bogdanović podsjetio je na izuzetno plodotvornu saradnju Prijestonice Cetinje i NR Kine tokom minulog vremenskog okvira. U tom kontekstu, on je iskazao zahvalnost na doniranoj solarnoj javnoj rasvjeti, vrijednoj 2,2 miliona eura, čija je instalacija u toku, a koja će do kraja godine biti instalirana na većini gradskog područja.

On je informisao sagovornike kako je već instalirano oko 70 odsto ukupne rasvjete, te da će radovi biti završeni do kraja godine. Kako je naglasio gradonačelnik Bogdanović, o značaju tog projekta za Prijestonicu Cetinje najbolje govori podatak da je na glavnom gradskom bulevaru mjesečna potrošnja struje u avgustu iznosila oko 350 eura, dok je u oktobru, po instaliranju rasvjete, mjesečni račun iznosio 20 eura.

Podsjećajući na prethodne aktivnosti, gradonačelnik Bogdanović posebno je istakao i prošlogodišnju donaciju NR Kine obrazovnim institucijama sa Cetinja, u vidu računarske opreme.

Predstavnici delegacije NR Kine saglasili su se sa konstatacijom o izuzetno uspješnoj saradnji sa Prijestonicom Cetinje. Oni su istakli kako ih posebno raduje što sve dosadašnje donacije već daju rezultata.

Današnji gosti Prijestonice Cetinje izrazili su uvjerenje da će uspješna saradnja biti nastavljena i u budućnosti, pri čemu je najviše riječi bilo o predstojećem tenderu za gradnju žičare Kotor – Lovćen – Cetinje. Kako je gradonačelnik Bogdanović informisao goste, za učešće na tenderu već je zainteresovan jedan kineski konzorcijum – „China CAMC Engineering“.

Tokom završnog dijela sastanka, predstavnici Ambasade NR Kine uručili su novčanu donaciju Prijestonici Cetinje. Kako je dogovoreno, sredstva će biti opredijeljena za pomoć najmlađim članovima materijalno ugroženih porodica iz našeg grada, kao i Dnevnom centru za djecu i omladinu sa smetnjama i teškoćama u razvoju.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018