Gradonačelnik Bogdanović razgovarao sa vršiocem dužnosti direktora Poreske uprave Miomirom M. Mugošom
02.11.2015

Tokom sastanka, gradonačelnik Bogdanović informisao je današnje sagovornike sa ključnim podacima vezanim za finansijsko poslovanje Prijestonice Cetinje, uz poseban akcenat na poresku politiku. S tim u vezi, on je naglasio kako gradska uprava, po osnovu potpisanog Ugovora o reprogramu poreskih obaveza, redovno izmiruje obaveze poreza i doprinosa na zarade i ostala lična primanja. Gradonačelnik Bogdanović dodao je i da Prijestonica Cetinje redovno izmiruje poreske na tekuće plate.

Govoreći o aktivnostima Poreske uprave, gospodin Mugoša najavio je predstojeću reformu te institucije, tokom koje će biti formirane nove organizacione jedinice poput Sektora za ljudske resurse i logistiku, Odjeljenja za unutrašnju kontrolu i integritet, Odsjeka za međunarodnu saradnju i Odsjeka za obuku. To će, kako je dodao vršilac dužnosti direktora Poreske uprave, dopinijeti efikasnijem i cjelovitijem radu navedene uprave.

Gosti iz Poreske uprave osvrnuli su se i na redovnost otplate anuiteta Prijestonice Cetinje po reprogramu, kao i redovnost izmirivanja tekućih obaveza po osnovu zarada za zaposlene u gradskoj upravi i javnim preduzećima.

Na sastanku je bilo riječi i o preostalim neizmirenim obavezama javnih službi, pri čemu je gradonačelnik Bogdanović naglasio da će i one ubrzo biti izmirene u potpunosti.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018