Gradonačelnik Bogdanović primio predstojećeg izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Crne Gore u SR Njemačkoj Ranka Vujačića
16.10.2015

 

Tokom susreta, gradonačelnik Bogdanović poželio je gospodinu Vujačiću uspješan predstojeći angažman, pri čemu je više riječi bilo o dosadašnjim ali i budućim aktivnostima na polju saradnje sa subjektima iz SR Njemačke.

Gradonačelnik Bogdanović upoznao je današnjeg sagovornika sa činjenicom da Prijestonica Cetinje ima kvalitetnu saradnju sa nizom gradova, ali i drugih organizacija iz Njemačke. U tom kontekstu, on je posebno naglasio kvalitetne i sadržajne odnose sa gradovima Nirnberg i Šarlotenburg - Vilmersdorf (Berlin).

Ambasador Vujačić je tokom današnjeg sastanka izrazio uvjerenje da će bilateralna saradnja između Crne Gore i Njemačke u narednom periodu biti dodatno ojačana, čemu - kako je istakao - u bitnoj mjeri doprinose i same jedinice lokalne samouprave.

Kao moguća polja na kojima saradnja u budućnosti može biti intenzivirana, današnji sagovornici označili su privredu i turizam. S tim u vezi, gradonačelnik Bogdanović naglasio je kako je Prijestonica Cetinje otvorena za saradnju i sa potencijalnim investitorima, kojima su, kako je dodao, na raspolaganju stimulativne mjere koje nude brojne olakšice.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018