Počasni konzul Crne Gore na Floridi Danilo Ivančević posjetio Prijestonicu Cetinje
21.09.2015



Tokom sastanka, gradonačelnik Bogdanović poželio je dobrodošlicu konzulu Ivančeviću, pritom mu predstavljajući dosadašnju saradnju Prijestonice Cetinje sa partnerima iz Sjedinjenih Američkih Država.

Konzul Ivančević je tokom sastanka predstavio gradonačelniku inicijativu za sanaciju Spomen kosturnice kod Biljarde, pritom naglašavajući da bi – imajući u vidu značaj tog kulturnog dobra, ali i žrtve Narodno – oslobodilačke borbe – on bio donator dijela cjelokupnih radova.

Gradonačelnik Bogdanović prihvatio je navedenu inicijativu, naglašavajući kako je u toku konzervatostki projekat za samu sanaciju. On je naglasio kako su Prijestonica Cetinje i Ministarstvo kulture Crne Gore već izdvojili dio sredstava za sanaciju.

Takođe, gradonačelnik Bogdanović predložio je da u predstojeći projekat sanacije Spomen kosturnice budu uključeni i predstavnici Saveza udruženja boraca Narodno – oslobodilačkog rata i antifašista Crne Gore.

Na sastanku je razmatrana i mogućnost bratimljenja Prijestonice Cetinje sa nekim od gradova iz Sjedinjenih Američkih Država, što je ranije inicirano i od strane Ambasade SAD u Crnoj Gori.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018