Gradonačelnik Bogdanović učestvovao na sjednici Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope
17.09.2015

Gradonačelnik Bogdanović na današnjem je događaju učestvovao u svojstvu člana Monitoring komiteta Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Savjeta Evrope i tom prilikom obratio se učesnicima sjednice u glavnom gradu Poljske.

Tokom obraćanja, gradonačelnik Bogdanović posebno je govorio o izvještaju Monitoring komiteta koji se odnosi na sistem lokalne samouprave u Crnoj Gori, ali i o aktivnostima koje su lokalne uprave iz naše države u proteklom periodu realizovale na međunarodnom planu.

U tom kontekstu, gradonačelnik Bogdanović osvrnuo se i na ulogu i značaj gradova i opština u integracionim procesima, navodeći kako je – u slučaju Crne Gore – napredak na tom polju sve uočljiviji.

U okviru sjednice, gradonačelnik Bogdanović imao je niz susreta sa predstavnicima lokalnih vlasti, kao i sa predstavnicima Savjeta Evrope.

Inače, Kongres lokalnih i regionalnih vlasti jedina je evropska institucija sa zakonskim ovlašćenjima za praćenje implementacije Povelje o lokalnoj samoupravi. Prioriteti Kongresa u aktuelnom četvorogodišnjem periodu su poboljšanje kvaliteta lokalne i regionalne demokratije i ljudskih prava, pomoć gradovima u borbi protiv ekonomske i finansijske krize, kao i razvijanje partnerstva i saradnje.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018