Svečanom akademijom, obilježeno 60 godina rada Izviđačkog odreda "Gojko Kruška"
12.09.2015

Tokom svečanosti, koja je održana u Kraljevskom pozorištu "Zetski dom", prisutne je pozdravio gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović.

- O cetinjskom izviđačkom pokretu ne treba mnogo govoriti. Jer, siguran sam da o odredu „Gojko Kruška“ ništa ne govori bolje i vjerodostojnije od gotovo pet hiljada naših sugrađanki i sugrađana koji su imali čast da budu njegovi članovi. Otud, o ovom odredu sa pravom se može reći i da je okupljao i oblikovao generacije – darujući im različite vještine, a prije svega nezaboravne momente iz mladosti i stasavanja.

Sve navedeno samo potvrđuje da ovaj odred, koji nosi ime našeg slavnog sugrađanina, jeste društvo za primjer. A to, u svijetlu današnje akademije ne govorim tek iz kurtoazije – već imajući u vidu sadržajan, dinamičan i zanimljiv istorijat ovog odreda, ali i entuzijazam i posvećenost njegovih aktuelnih članova.

Iz tog razloga, želim posebno istaći da će naša gradska uprava i ubuduće biti posvećena Izviđačkom odredu „Gojko Kruška“, pružajući mu podršku u daljem radu i ambiciji da nastavi i omasovi proces okupljanja naših mladih sugrađana - istakao je on.

Gradonačelnik Bogdanović uručio je večeras i priznanje grada Izvidjačkom odredu "Gojko Kruška", u svijetlu 60 godina rada te organizacije.

Inače, tokom dana obilježavanja šezdesetogodišnjice postojanja Izviđačkog odreda "Gojko Kruška", Cetinje je domaćin finala prve Izviđačke lige Crne Gore.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018