"Mjesec sporta": Od sjutra besplatni termini u svim gradskim sportskim objektima, podrška i za sve sportske klubove
01.09.2015

Kako je najavljeno na današnjoj konferenciji za medije, na kojoj su govorili savjetnik gradonačelnika Prijestonice Cetinje Miloš Prelević, direktor Uprave za sport Prijestonice Cetinje Petar Kapisoda i direktor d.o.o. „Sportski centar“ Ivan Vukmirović, akcija počinje danas i trajaće do kraja septembra.

foto0109main1

Govoreći o akciji, Prelević je naglasio kako je ona proistekla iz težnje gradske uprave da podrži rad cetinjskih sportskih klubova, ali i da dodatno podstakne sportsko – rekreativne aktivnosti u gradu.

- Tokom trajanja „Mjeseca sporta“, građani će moći besplatno da zakažu termine za fudbal, mali fudbal, košarku i rukomet u svim gradskim sportskim objektima. Posebno treba pomenuti da će od naredne sedmice u funkciji biti i reflektori na pomoćnom fudbalskom terenu, pa će zainteresovani građani moći da igraju fudbal i mali fudbal na otvorenom u večernjim terminima. Sa druge strane, tokom septembra posjetićemo brojne sportske klubove u gradu i tom prilikom ćemo dodijeliti opremu i rekvizite koji su im najpotrebniji za rad sa mlađim kategorijama – kazao je Prelević.

Prema riječima Petra Kapisode, segment akcije „Mjesec sporta“ koji se odnosi na podršku sportskim klubovima, prevashodno će biti posvećen mladim sportistima.

- Cetinjski kolektivi kroz rad sa mlađim kategorijama okupljaju gotovo 600 sportista, a kako je većina klubova nedavno počela sa takmičarskom sezonom ili pripremama za nju, procijenili smo da je najbolje podržati upravo mlade. Stoga, svi naši klubovi će tokom „Mjeseca sporta“ od gradske uprave dobiti rekvizite i opremu namijenjenu članovima mlađih uzrasta. Na taj način, želimo pružiti stimulans mladima koji se aktivno bave sportom, ali i pomoći našim sportskim kolektivima koji, svjedoci smo, posljednjih godina postižu izuzetne rezultate – naglasio je Kapisoda.

Cetinjski „Sportski centar“, kako je kazao Ivan Vukmirović, u potpunosti će podržati akciju, a kapije sportskih objekata za sve će građane biti otvorene 12 sati dnevno, u zavisnosti od slobodnih termina.

-Sportska dvorana biće otvorena za sve koji žele igrati mali fudbal, rukomet ili košarku, na pomoćnom stadionu ponudićemo termine za fudbal i mali fudbal, dok će fudbalski stadion biti otvoren za rekreativce koji se bave trčanjem. Ovom prilikom mogu najaviti i da ćemo od naredne sedmice osposobiti reflektore na pomoćnom fudbalskom terenu, tako da ćemo ubrzo ponuditi i besplatne večernje termine na tom objektu. Vjerujem da će i ova akcija naići na dobar odziv građana, koji će termine moći da zakažu na recepciji „Sportskog centra“, svakog radnog dana od 10 do 16 časova – zaključio je Vukmirović.

U skladu sa tim, lista objekata koji će od sjutra do kraja mjeseca biti otvoreni za besplatne termine je sljedeća:

Sportska dvorana
(svaki dan; 10-22h; sportovi: mali fudbal, rukomet, košarka)

Pomoćni fudbalski teren
(svaki dan; 10-19h (do 10. septembra), 10-22h (od 10. septembra), sportovi: mali fudbal, fudbal)

Fudbalski stadion
(ponedjeljak - petak, 10-19h, sportovi: trčanje)

Svi građani koji žele da zakažu termine, to mogu uraditi na recepciji d.o.o. „Sportski centar“, svakog radnog dana u periodu od 10 do 16 časova.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018