Reagovanje povodom teksta u nezavisnom dnevniku "Vijesti"
29.08.2015

Uprkos sasvim jasno objašnjenoj situaciji, tendenciozni naslovi i netačni navodi iz teksta predstavljaju pokušaj obmane javnosti i pogrešne postavke stvari vezane za objavljeni račun. Kako je već pojašnjeno, riječ je o privatnom računu Dražena Blažića, dakle, fizičkog lica, a ne kao šefa kabineta gradonačelnika Cetinja.

Kao drugo, riječ je o iznosu koji predstavlja višemjesečnu, pa čak i višegodišnju obavezu, a ne mjesečnu, a koja je nastala i po osnovu korišćenja telefona u romingu pri realizaciji aktivnosti iz opsega međunarodne saradnje. Jer, što je lako utvrditi – mjesečne obaveze, što stoji i na samom računu, iznose oko 30 eura.

Kao treće, riječ je o privatnom, a ne o dugu Prijestonice Cetinje za potrebe Dražena Blažića.

Ipak, iz političkih poriva sasvim marginalnih struktura na Cetinju, a u nedostatku jasne vizije koju bi ponudili sugrađanima, pribjegava se manipulacijama. Umjesto konkretne vizije razvoja grada i doprinosa tome, pribjegava se obmanama. Rezultat je evidentan – tek koja desetina ljudi, uglavnom poznanika i članova porodica, na njihovim nedavnim okupljanjima.

Čudi, ipak, gest dnevnog lista “Vijesti”, koji je, (da li) slučajno, objavio nepotpun prikaz računa, na kojem sasvim jasno piše da mjesečni iznos računa korisnika Dražena Blažića iznosi – 29,98 eura.

Marginalne i neostvarene političke figure, čiji je najkonkretniji potez objavljivanje računa uz manipulativan prikaz stvari, o svom doprinosu gradu – kao takve – ne mogu govoriti djelima. Jer ih nemaju.

A o Draženu Blažiću – kao službeniku Prijestonice Cetinje  – izuzev privatnih mjesečnih računa od 29,98 eura, treba pomenuti i da je riječ o nekome ko je tokom radnog angažmana na Cetinju kroz donacije, odričući se dijela svojih zarada, izdvojio više hiljada eura za građane i grad, učestvovao u brojnim akcijama dajući lični doprinos, upravo poput prekjučerašnjeg – kada je za obezbjeđivanje udžbenika za cetinjske prvake od posljednje mjesečne zarade izdvojio 200,00 eura.

Stvari su, što se nas tiče, sasvim jasne. No, dobro bi bilo čuti na koji su način ti ‘dobronamjernici’ pomogli građanima, izuzev obmanama. Jer, na istim smo pozicijama - i Glendža, kao i ostatak rukovodstva cetinjske URA, takođe žive od plate u državnim organima koju im, naravno, obezbjeđuju građani.

Ipak, sa nekim ko je toliko emancipovan i produhovljen da sugrađanima putem društvenih mreža šalje poruke poput “poljubite me u p***o”, svaka je diskusija izlišna.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018