Održan sastanak sa direktorom Uprave za inspekcijske poslove Božidarom Vuksanovićem
23.07.2015

Tokom sastanka, kojem su prisustvovali i predstavnici Privrednog kluba Cetinja, više riječi bilo je o aktivnostima u sferi inspekcijskih poslova, ali i o budućim koracima, koji podrazumijevaju i dodatno intenziviranje saradnje.

Govoreći o ključnim momentima iz navedene oblasti na području Cetinja, gradonačelnik Bogdanović posebno je istakao aktivnosti u istorijskom jezgru, koje je kandidat za upis na UNESCO Listu zaštićene svjetske baštine. U tom kontekstu, on je naglasio kako na problem devastacije navedenog lokaliteta još nije stavljena tačka i da, imajući u vidu aktuelnu kandidaturu, u narednom vremenu treba nastaviti sa inspekcijskim poslovima u tom kontekstu.

Gospodin Vuksanović predložio je potpisivanje Sporazuma o saradnji Uprave za inspekcijske poslove i Prijestonice Cetinje, na osnovu kojeg bi bio obrazovan koordinacioni tim sa lokalnog i državnog nivoa. Ključne aktivnosti tog tima, kako je naglašeno, odnosile bi se na stanje u istorijskom jezgru grada, te bi navedena saradnja tekla tokom cjelokupnog procesa kandidature Cetinja za upisna UNESCO listu.

Taj je prijedlog prihvaćen, te je gradonačelnik Bogdanović naglasio kako će sporazum o partnerstvu biti potpusan već naredne sedmice.

Tokom sastanka, naglašena je i izuzetna saradnja Turističke organizacije Prijestonice Cetinje sa turističkom inspekcijom, dok je poseban dio razgovora posvećen sektoru privrede. U tom pogledu, predstavnici Privrednog kluba Cetinja posebno su akcentovali dobar odnos sanitarne inspekcije sa proizvođačima hrane na području Cetinja.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018