Na Balšića pazaru održana manifestacija "Miris lipa i meda"
12.07.2015

Događaj, koji je uz podršku Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja, Prijestonice Cetinje, Turističke organizacije Prijestonice Cetinje i Saveza pčelarskih organizacija Crne Gore, održan u organizaciji Udruženja pčelara Cetinja, okupio je brojne posjetioce.

Njima je tom prilikom svoje proizvode predstavilo oko 50 izlagača iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Manifestaciju su otvorili gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja u Vladi Crne Gore Petar Ivanović.

- Već tradicionalno, na Petrovdan, susrijećemo se na Balšića pazaru – iz godine u godinu brojniji i organizaciono jači. Te konstatacije možda govore i o proizvodnji meda, kao djelatnosti koja doživljava sve veću afirmaciju – kako na području Prijestonice Cetinje, tako i u Crnoj Gori.

Iz tog razloga, želio bih čestitati cetinjskom udruženju pčelara na još jednoj uspješnoj manifestaciji, zahvaljujući kojoj naši, ali i proizvođači iz regije imaju priliku da izlože svoje proizvode u našem gradu – pred brojnim posjetiocima.

Siguran sam da ovaj događaj predstavlja i svojevrsnu sublimaciju rada u ovoj oblasti – jer, vjerujem da malo toga bolje govori o proizvodnji meda i aktivnostima naših pčelara od proizvoda koji su danas izloženi na ovim štandovima – kazao je gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović.

Ministar Petar Ivanović, otvarajući manifestaciju, pčelarima je uputio poruku da do narednog ljeta – kada će biti obilježeno 20 godina događaja „Miris lipa i meda“ – razmišljaju što sve može biti preduzeto kako bi proizvodnja meda i broj pčelara bili dodatno povećani.

- Svako od vas u stanju je da kreira po jedno radno mjesto i svako od vas u stanju je da stvori nešto što ne samo da možemo da prodamo, nego i da izvozimo – poručio je ministar Ivanović.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018