Na Dvorskom trgu završen Međunarodni festival animiranog filma "NAFF 2015"
02.07.2015

Festival, koji je trajao šest dana, a kojim je i otvoren ovogodišnji program „Ljeto u Prijestonici“, okončan je na Dvorskom trgu, a nagrade u svih osam kategorija pripale su filmovima evropskih autora.

Nagrađeni filmovi

Gran pri ovogodišnjeg festivala pripao je britanskom autoru Danielu Greavesu za film „Mr Plastimime“.

Nagradu za 3D animaciju dobio je moldavski autor Dimitri Voloshin za film „Dji. Death Sails“, dok je u kategoriji 2D animacije najbolji bio Dinko Kumanović (Hrvatska) sa filmom „Slatki snovi“.

Film „Virtuoso Virtual“ njemačkog autorskog dvojca T. Stellmach - M. Ochman osvojio je nagradu za likovnost, dok je ruski film „Fairy Tale“ (Natalia Gropfel) proglašen za najbolji u kategoriji studentskog filma.

Nagrada za muziku pripala je filmu „Elmando“ (Anton Octavian, Velika Britanija), a priznanje za ostale tehnike španskom filmu „Zepo“ (Cesar Diaz Melendez).

Film „Strings“ (Pedro Solis Garcia, Španija) osvojio je nagradu za razvoj demokratije i ljudska prava, koju dodjeljuje OEBS.

Cetinje dobar domaćin – NAFF i naredne godine na Dvorskom trgu

Tokom ovogodišnjeg festivala, čije su projekcije svake noći trajale na Dvorskom trgu i ljetnjoj bašti hotela „Grand“, posjetioci su ispratili ukupno 52 filma najnovije produkcije, među kojima i radove nekih od najznačajnijih globalnih autora animacije.

Uz dobru posjetu, Cetinje je bilo dobar domaćin manifestaciji koja je ove godine održana u pet gradova regije – uz naš grad, program je istovremeno trajao u Neumu, Dubrovniku, Mostaru i Rami.

Inače, bilo je ovo deseto izdanje festivala NAFF, no prvo koje je održano na Cetinju i u Crnoj Gori.

Kako su impresije organizatora cjelokupnog događaja, vezane za domaćinstvo Cetinja, izuzetno pozitivne – već sada je izvjesno da će naš grad ugostiti festival i naredne godine.

„Ljeto u Prijestonici“: Slijede nove manifestacije

Kako je već navedeno, prvi segment programa „Ljeto u Prijestonici“ večeras je završeni, a sljedeći sadržaji na programu su 11, 12. i 13. jula.

Naime, 11. i 12. jula biće održana 32. Međunarodna brdska auto trka „Lovćen 2015“. Takođe, u nedjelju, 12. jula, na Balšića pazaru na programu je 19. izdanje manifestacije „Miris lipa i meda“, a istog dana na Ivanovim koritima biće organizovan „Boot Camp Challenge“. U ponedjeljak, 13. jula, sa radom počinje i jedinstveni turistički sadržaj u Crnoj Gori – Lipska pećina.

Sve navedeno tek je uvod u raznovrsne sadržaje koje donosi ovogodišnje „Ljeto u Prijestonici“.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018