Obnovljena Međunarodna brdska auto trka na Lovćenu 11. i 12. jula
26.06.2015

Ovogodišnje, 32. izdanje jedne od najprestižnijih trka u regiji biće održano 11. i 12. jula, uz učešće brojnih automobilista iz Crne Gore i inostranstva.

Trka, koja je uvrštena i u ovogodišnji program „Ljeto u Prijestonici“, biće bodovana za Centralno – evropsku zonu (CEZ) na brdskim stazama, i što je jednako važno – biće održana pod pokroviteljstvom Svjetske automobilske federacije (FIA).

Ovogodišnja brdska auto trka „Lovćen“, odlukom organizatora, biće posvećena rekorderu staze, legendarnom crnogorskom automobilisti Franju Kunčeru, koji je preminuo ove sedmice.

Inače, staza na Lovćenu, duga 12.2 kilometra, jedna je od najpoznatijih i najzahtjevnijih u širem regionu, pa za sve vozače predstavlja poseban izazov. Staza ima ukupno 165 krivina. Kako je već pomenuto, vlasnik rekorda je Franjo Kunčer sa vremenom 07:40.504.

Brdska trka na Lovćenu time će se opet naći na međunarodnoj mapi automobilizma, što svojom tradicijom i značajem i zavrijeđuje.

U subotu, 11. jula, na programu će biti treninzi, dok dan kasnije slijede zvanična nadmetanja u svim klasama.

Tokom predstojećih dana, nakon narednih sastanaka organizacionog odbora, biće objavljene i ostale neophodne informacije koje se odnose na 32. Međunarodnu brdsku auto trku „Lovćen 2015“.

Prijestonica Cetinje, Uprava za mlade i sport i AMK „Lovćen“ pozivaju sve ljubitelje automobilizma da posjete predstojeću trku, koja će već od prvog obnovljenog izdanja predstavljati istinski sportski spektakl.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018