Dodijeljene pohvale i nagrade Prijestonice Cetinje dobitnicama i dobitnicima priznanja “Luča”
25.06.2015


Na tradicionalnom događaju, kojem su prisustvovali brojni posjetioci, nagrade je dobilo 49 „lučonoša“ iz cetinjskih osnovnih i srednjih škola.

Tokom svečanosti, najboljim cetinjskim maturantima i polumaturantima čestitao je gradonačelnik Bogdanović.

- Znam da neću pogriješiti kada kažem da je ovo jedna od najljepših noći u našem gradu, a time i jedan od najznačajnijih događaja u čast naših sugrađana. Jer, ovo je noć koja je posvećena znanju – kao vrijednosti koja će u svakom vremenu biti na posebnoj cijeni. Kao najdragocjenija i suštinski najvažnija. Kao osnova za uspjeh - lični i kolektivni.

A kada postoji sinteza znanja i mladosti – kao što je slučaj večeras – onda sam sasvim siguran da svi mi, kao vaši sugrađani, imamo razloga da vam se divimo i da se radujemo vašim uspjesima. Uostalom, upravo na mladim i uspješnim ljudima poput vas, leži budućnost našeg grada. Na vašem znanju, na vašim navikama i na vašoj posvećenosti. Upravo znanje, rad i odgovornost nezaobilazni su na zajedničkom putu odgovora izazovima koji stoje pred nama. Na putu ka boljoj budućnosti našeg grada i generacija koje dolaze.

Imajući u vidu sve navedeno, prilika da večeras čestitam i nagradim naših 49 „lučonoša“, za mene predstavlja iznimnu čast i zadovoljstvo – istakao je on.

Ispred ovogodišnjih dobitnica i dobitnika „Luče“, prisutnima se obratio maturant cetinjske Gimnazije Gojko Ratković.

- Čast mi je što govorim u ime generacije talentovanih i vrijednih učenika, koji su uložili mnogo truda da bi bilo danas na ovom mjestu. Vrijeme brzo prolazi, četiri godine su prošle brže nego što smo očekivali, i večeras smo ovdje, bogatiji za nova znanja i iskustva, daleko zreliji, sa izrađenim stavovima. Takođe, večeras smo ovdje kako bi obilježili dolazak novog poglavlja u našim životima koje, istina, neće biti tako bezbrižno poput onog koje je za nama. Idemo ka novom, višem stepenu, srećni što smo se družili zajedno, učili i sticali znanja koja će nam biti potrebna za dalje školovanje.

Svakom profesoru pojedinačno veliko hvala, razrednim starješinama Luki Lagatoru i Dejani Dizdar, a posebno hvala u ime našeg odjeljenja našoj razrednoj Aneti Novotni, koja je vjerovala u nas, družila se sa nama i u svakom momentu bila oslonac i prijatelj. Zahvaljujem i Prijestonici Cetinje na čelu sa gradonačelnikom Bogdanovićem na ukazanoj podršci i pažnji, kao i roditeljima koji su nam bili najveća podrška. Nadam se da ćemo učiniti dobra djela, kako bi nove generacije bile uspješnije, srećnije, bolje i sigurnije. Stoga, svim maturantima i polumaturantima želim uspješan nastavak školovanja – kazao je Ratković.

Potom je uslijedila dodjela pohvala i nagrada gradske uprave, koje je dobilo 49 „lučonoša“, i to po 25 iz osnovnih i 24 iz srednjih škola.

Dobitnice i dobitnici priznanja „Luča“ iz osnovnih škola su Marija Vuksanović, Petar Kapisoda, Nikolina Pejović, Saška Tatar, Miljana Adžić, Marko Vukotić, Nastasja Latković, Aleksa Latković, Marica Stanković, Nataša Vukićević, Filip Bogdan, Ksenija Đukanović, Ksenija Jabučanin, Maše Đurić, Marta Martinović, Anđela Martinović, Anita Rakočević, Aleksandra Stamenković, Nikoleta Roganović, Jelena Vujović, Milica Ivanović, Ivana Martinović, Ksenija Mijanović, Lazar Muhadinović i Đorđe Todorović.

Kada je riječ o dobitnicima „Luče“ iz cetinjskih srednjih škola, pohvale i nagrade večeras su dobili Andreja Komnenić, Gojko Ratković, Luka Lagator, Jelena Glendža, Ivan Kamban, Blažo Marković, Aleksandra Jovanović, Dimitrije Jovićević, Milica Lopičić, Jovana Martinović, Vanja Parača, Nemanja Đukić, Žaklina Roganović, Jelena Ojdanić, Nikola Perazić, Jelena Jovović, Ana Lipovina, Tina Lipovina, Milica Nikolić, Sanja Roganović, Milan Raičević, Aleksandra Kapisoda, Ivana Nikolić i Andrea Miljanić.

Ovogodišnje dobitnice i dobitnici „Luča“ nastavu su pohađali u osnovnim školama „Njegoš“ i „Lovćenski partizanski odred“, kao i u Gimnaziji, Srednjoj stručnoj školi i Srednjoj likovnoj školi „Petar Lubarda“.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018