U subotu otvaranje Međunarodnog festivala animiranog filma "NAFF 2015"
24.06.2015

Cetinje i Crna Gora time će prvi put organizovati jedan od najznačajnijih festivala animiranog filma u široj regiji, koji će ove godine doživjeti jubilarno deseto izdanje. Uz Cetinje, domaćini sedmodnevnog događaja biće Neum, Dubrovnik, Mostar i Rama.

Sve festivalske večeri biće održane na Dvorskom trgu, uz početak projekcija od 21 čas. Sa druge strane, svečano otvaranje festivala biće upriličeno u subotu, 27. juna, uz početak od 20:30 časova - takođe na Dvorskom trgu.

Program takmičarskog dijela festivala biće organizovan tokom pet večeri, a tom će prilikom biti prikazana 52 ostvarenja sa četiri kontinenta. Riječ je o najnovijim animiranim filmovima, čiji autori dolaze iz 25 zemalja, i to Argentine, Belgije, Bosne i Hercegovine, Brazila, Francuske, Holandije, Hrvatske, Indije, Irana, Irske, Italije, Izraela, Japana, Mađarske, Meksika, Moldavije, Njemačke, Poljske, Rumunije, Rusije, Sjedinjenih Američkih Država, Slovačke, Španije, Švajcarske i Velike Britanije. Stoga, tokom svake noći, na Dvorskom trgu trajaće projekcije između osam i 12 filmova, među kojima su i radovi nekih od najznačajnijih globalnih autora animacije.

Festival je takmičarskog karaktera, te će na kraju biti proglašeni najbolji filmovi u osam kategorija i to - Grand prix NAFF 2015, najbolja 2D animacija, najbolja 3D animacija, najbolja animacija gline - lutke, najbolja muzika, najbolji studentski film, nagrada za likovnost i nagrada publike. Proglašenje i projekcija nagrađenih filmova biće upriličena 2. jula, takođe na Dvorskom trgu.

Međunarodni festival animiranog filma „NAFF 2015“ u našem će gradu organizovati Prijestonica Cetinje. Pomenuti festival time će prvi put biti organizovan u tri države, i to kroz partnerstvo organizatora i gradskih uprava Neuma, Dubrovnika, Cetinja, Mostara i Rame.

PROGRAM FESTIVALA DOSTUPAN JE NA OVOM LINKU.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018