Gradonačelnik Bogdanović u posjeti Gradu Gaziantepu
08.05.2015

Tokom posjete, gradonačelnik Bogdanović prisustvovao je otvaranju počasnog konzulata Crne Gore u Gradu Gaziantepu, kao i potpisivanju memoranduma između privrednih komora Crne Gore i tog grada, pri čemu se sastao i sa gradonačelnicom Gaziantepa Fatmom Sahin.

Današnje otvaranje počasnog konzulata Crne Gore u Gaziantepu, kako je naglašeno i na samom događaju, realizovano je upravo kroz inicijativu koja je potekla prilikom bratimljenja Prijestonice Cetinje i Grada Gaziantepa. Na taj način, aktivnosti između Crne Gore i regiona jugozapadne Turske, u brojnim sferama, od sada će biti intenzivirane.

Gaziantep je, inače, među najznačajnijim industrijskim i privrednim centrima u Republici Turskoj, a privredna komora tog grada upravo danas potpisala je Memorandum o razumijevanju sa Privrednom komorom Crne Gore. Time će, naglašeno je na ceremoniji potpisivanja, biti stvoren širok prostor za saradnju privrednih subjekata iz dvije države.

Gradonačelnik Bogdanović sastao se i sa gradonačelnicom Gaziantepa Fatmom Sahin, inače bivšom ministarkom rada u Vladi Republike Turske. Tokom susreta, ocijenjeno je kako su dosadašnje relacije gradova pobratima rezultirale brojnim uspješnim aktivnostima, pri čemu je nagoviještena mogućnost dodatnog intenziviranja saradnje u periodu koji slijedi.

Na tom planu, kazao je gradonačelnik Bogdanović, posebno je važno djelovati u pravcu privredne saradnje, pritom pozivajući gradonačelnicu Sahin da posjeti Prijestonicu Cetinje.

Gradonačelnik Bogdanović izrazio je zadovoljstvo činjenicom da je danas u Gaziantepu upriličeno otvaranje počasnog konzulata Crne Gore, kao i potpisivanje memoranduma između dvije privredne komore – dodajući kako će to u bitnoj mjeri uticati na dalju širu saradnju.

U crnogorskoj delegaciji još su bili predstavnik Ministarstva ekonomije Igor Noveljić, ambasador Crne Gore u Republici Turskoj Branko Milić , savjetnik predsjednika Crne Gore Ruždija Tuzović i predstavnik Privredne komore Crne Gore Željko Baltić, kao i predstavnici Opštine Kotor koji su nedavno uspostavili saradnju sa Gradom Gaziantepom.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018