Gradonačelnik Bogdanović razgovarao sa gradonačelnikom Skoplja Kocetom Trajanovskim i gradonačelnikom Ohrida Nikolom Bakračeskim
07.05.2015

Tokom susreta tri gradonačelnika, ocijenjeno je kako je bilateralna saradnja Crne Gore i Makedonije na izuzetnom nivou, uz mišljenje da upravo događaji poput današnjeg u Skoplju treba da posluže u pravcu njihovog dodatnog jačanja.

Gradonačelnik Bogdanović tom prilikom istakao je i kako posebno važan doprinos međudržavnim odnosima mogu pružiti i sami gradovi, pri čemu je bilo više riječi i o mogućnostima saradnje Prijestonice Cetinje sa Skopjem i Ohridom. U tom kontekstu, naglašeno je da prostor za saradnju postoji na brojnim poljima.

Tokom Međunarodnog sajma turizma, gradonačelnik Bogdanović razgovarao je sa predstavnicima više institucija, kao i turističkih radnika sa područja Makedonije.

- Drago mi je što smo bili u prilici da predstavimo ponudu Cetinja i Crne Gore. Makedonija je država u kojoj naš grad ima mnogo prijatelja i partnera i upravo na bazi toga vjerujemo da će naša prezentacija rezultirati uspjehom, odnosno da ćemo već ove sezone zabilježiti rast posjeta iz te države. Za nas je od izuzetnog značaja što smo ostvarili i niz značajnih kontakata, pri čemu bih posebno naglasio konstruktivne sastanke sa gradonačelnicima Skoplja i Ohrida – kazao je gradonačelnik Bogdanović.

Inače, tokom boravka u Skoplju, gradonačelnik Bogdanović prisustvovao je i otvaranju Odjeljenja za ekonomska pitanja i turizam pri Ambasadi Crne Gore u Makedoniji, potpisivanju Memoranduma o saradnji između Nacionalne turističke organizacije Crne Gore i Agencije za promociju i podršku turizma Republike Makedonije, kao i susretu privrednika iz dvije države.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018