Gradonačelnik Bogdanović sastao se sa gradonačelnikom Šarlotenburg – Vilmersdorfa Rihardom Nojmanom
04.05.2015

Tokom sastanka, upriličenog u Prijestonici Cetinje, današnji sagovornici razgovarali su o dosadašnjoj saradnji, ali i o aktivnostima dvije lokalne uprave.

Dva gradonačelnika saglasila su se u ocjeni kako su prethodni susreti dobra osnova za buduće zajedničko djelovanje, pri čemu je naglašeno kako Prijestonica Cetinje i Opština Šarlotenburg – Vilmersdorf mogu ostvariti saradnju na različitim poljima.

Saradnja Prijestonice Cetinje i Opštine Šarlotenburg – Vilmersdorf datira iz 2013. godine, a do danas je – kako je ocijenjeno – znatno intenzivirana.

Gradonačelnici Bogdanović i Nojman saglasili su se i da buduće relacije dva grada, takođe, mogu doprinijeti i bilateralnim odnosima Crne Gore i SR Njemačke.

Iskazujući zadovoljstvo boravkom na Cetinju, gradonačelnik Nojman uputio je poziv gradonačelniku Bogdanoviću da u narednom periodu posjeti Opštinu Šarlotenburg – Vilmersdorf.

Sa 320.000 stanovnika, Šarlotenburg – Vilmersdorf predstavlja jednu od najvećih opština (okruga) u Berlinu, a njenom teritorijom obuhvaćen je zapadni dio centra njemačke prijestonice.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018