Otvoren mjesni vodovod u Bobiji
04.05.2015

Vodovod, koji će snabdijevati 30 domaćinstava u zaseoku Kraćedo, izgrađen je zajedničkim sredstvima mještana, Prijestonice Cetinje i Ministarstva poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Kako je naglašeno tokom današnjeg događaja, gradnja sistema za vodosnabdijevanje predstavljala je vitalni projekat za domaćinstva u Kraćedolu. Realizacija projekta počela je krajem 2013. godine, a njegova cjelokupna vrijednost iznosi oko 65.000 eura.

Inače, vodovod u Bobiji drugi je koji je tekuće godine otvoren na području Riječke nahije. Prethodno je mjesni vodovod, takođe kroz saradnju mještana, gradske uprave i Ministarstva poljoprivrede, izgrađen i u Rvašima.

Obraćajući se prisutnima, gradonačelnik Prijestonice Cetinje Aleksandar Bogdanović kazao je kako projekat gradnje vodovoda u Bobiji „predstavlja primjer na koji način građani, udruženim radom, mogu doći do ostvarenja ciljeva, vezanih za dobrobit čitave zajednice“.

- Trajno rješavanje pitanja vodosnabdijevanja za mještane Kraćedola, baš kako je to nedavno bilo i u Rvašima, predstavlja ključnu aktivnost na ovom području. Pritom, prije svega, mislim na oblast poljoprivrede - kao granu od suštinskog interesa za lokalno stanovništvo.

Takođe, sasvim sam siguran i da će realizacija ovog projekta u bitnoj mjeri doprinijeti i našim zajedničkim ambicijama koje su vezane za povratak području Riječke nahije, kao regije sa brojnim potencijalima – kazao je gradonačelnik Bogdanović.

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Petar Ivanović ukazao je na značaj zajedničkog rada u ovakvim i sličnim projektima.

- Potrebno je mnogo volje i zajedničkih napora kako bi se jedan ovakav posao doveo do kraja. Završili smo investiciju i hoćemo sada da vidimo rezultate te investicije. A da bi došli do dobrih rezultata, opet je potrebno da zajedno radimo.

Moramo pažljivo razmisliti koje kulture će donijeti najveću zaradu, jer nije u pitanju samo pokretanje poljoprivredne proizvodnje, već i iznalaženje onih rješenja koja donose najveću korist lokalnom stanovništvu – naglasio je on.

Predsjednik Režijskog odbora za gradnju vodovoda u Kraćedolu Milorad Vukmirović zahvalio je institucijama i pojedincima koji su pomogli pri realizaciji projekta.

- Ova zadužbina, obaveza je prema našim očevima, djedovima i pradjedovima, ali i poruka potomstvu da dolaze u zavičaj, da obnavljaju i podižu domove, da obrađuju imanja koja su im ostavljen u nasljeđe. Gradnjom ovog vodovoda, stvoren je jedan od najbitnijih uslova za povratak selu i proizvodnju zdrave hrane – rekao je on.

Kako je naglašeno na današnjem događaju, na teritoriji Prijestonice Cetinje uslijediće još sličnih projekata u pravcu što intenzivnijeg razvoja ruralnog područja.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018