Gradonačelnik Bogdanović primio poslanika u njemačkom Bundestagu Joakima Fajfera
28.04.2015

Tokom sastanka, gradonačelnik Bogdanović i gospodin Fajfer razgovarali su o nizu tema, pri čemu su ocijenili kako odnosi Crne Gore i SR Njemačke u kontinuitetu jačaju. U tom kontekstu, gradonačelnik Bogdanović naglasio je značaj koji imaju i aktivnosti jedinica lokalne samouprave.

Gospodin Fajfer posebno interesovanje iskazao je za aktivnosti gradske uprave, posebno akcentujući pitanja razvojnih projekata, privrede i energetske efikasnosti.

U tom pogledu, gradonačelnik Bogdanović upoznao ga je sa stimulativnim mjerama namijenjenim investitorima, ali i projektima poput aktuelne valorizacije Lipske pećine i „Beautiful Cetinje“, odnosno predstojećeg tendera za gradnju žičare Kotor – Lovćen – Cetinje, te izmještanja ikone Bogorodice Filermose u Cetinjsku pećinu.

Više riječi bilo je i o međunarodnoj saradnji, kao i o procesu evropskih i trans-atlantskih integracija.

Gradonačelnik Bogdanović upoznao je današnjeg gosta i sa činjenicom da Prijestonica Cetinje ima niz partnera među subjektima iz SR Njemačke, pri čemu je posebno naglasio saradnju sa Gradom Nirnbergom i Opštinom Šarlotenburg – Vilmersdorf (Berlin), kao i dosadašnje projekte gradske uprave u kojima su participirale i organizacije i institucije iz te države.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018