Međunarodni dan džeza: Novosadski big bend na Dvorskom trgu (četvrtak, 19:00h)
27.04.2015

Koncert će biti održan na Dvorskom trgu sa početkom u 19:00 časova, u organizaciji Prijestonice Cetinje, Nacionalne komisije za UNESCO, Udruženja “Jazz Art” i Crnogorske komercijalne banke.

Novosadski big bend nastao je 2003. godine, nakon što je rasformiran Plesni orkestar RTV Vojvodina. U cilju nastavka tradicije orkestarskog izvođenja zabavne, filmske, scenske i džez muzike, NS big bend je okupio profesionalne džez i pop muzičare. Na repertoaru orkestra se nalazi se raznovrstna muzika: pop, džez, latin, soul, filmska i evergrin.

U posljednjih jedanaest godina, Novosadski big bend je priredio blizu 300 koncerata različitog tematskog sadržaja: „Filmska muzika XX vijeka“, „Fiesta latina“ i „Sav taj džez“.

U okviru programa na Dvorskom trgu nastupiće i vokalna solistkinja iz Novog Sada, Svetlana Palada a orkestrom diriguje Fedor Vrtačnik.

Proslava Međunarodnog dana džeza nastala je na inicijativu čuvenog američkog pijaniste i kompozitora Herbija Henkoka, koju je 2011. godine prihvatila UNESCO, koja je i odredila 30. april kao dan za glavnu proslavu džeza u svijetu.

DRUŠTVENE MREŽE

pratite nas i na
društvenim mrežama

KONTAKT

Adresa: Bajova 2 (kancelarije 1, 2)
Telefon: 041 241 281
E-mail: gradjanski.biro@cetinje.me

BIZNIS ZONA
JEZIK
Prijestonica Cetinje © 2018